Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis'te sarılan Külünk ve Purçu Habertürk'te

        HABERTURK.COM

        Türkiye'nin ilk Roman milletvekili Özcan Purçu TBMM'de yaptığı konuşmayla bütçe görüşmelerine damga vutrmuştu. Meclis'te yaptığı konuşmasında Romanlara bütçeden pay isteyen Purçu "Allah aşkına Romanları sevmeyen var mı?" sormuş konuşmasıyla tüm sıralardan alkış almıştı. Konuşmasının ardından oturduğu sıradan kalkarak Purçu'ya sarılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Meclis'in havasını değiştirmişti.

        Türkiye'de çok konuşuulan bu görüntülerin ardından CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk Habertürk'e açıklamalarda bulundular.

        "ONUN ŞAHSINDA BÜTÜN ROMANLARA SARILDIM"

        AK Partili Külünk, Meclis'in milletin özeti oluduğunu söyleyecrek "Parlementodaki milletvekillerine haksızlık yapıldığını düşünüyorum, her biri bir insan ve duyguları var. Parlementonun kendi içinde meselelerin tartışılma sürecinde doğal olarak sinirler gerilebiliyor. Ben Roman camiasının içerisinde olan bir kişiyim. Özcan kardeşimi milletvekili olmadan önce de Roman camiasına hizmet eden birisi olarak tanıyorum. Roman camiasından bir fert olarak parlementozda olmasını önemsiyorum, atacağı adımların Roman toplulukları için önemli olacağına inanıyorum. Ben bir insanım ve Özcan kardeşimin bütün Romanlarda olduğu gibi doğallığıyla seslenişiyle ben onun şahsında bütün Roman kardeşlerimi kucakladım" dedi.

        "MECLİS GÖRÜNTÜYÜ ÖZLEMİŞ"

        Türkiye'nin ilk Roman vekili Purçu ise "Ben yılların biriktirmiş olduğu sorunlarla kendimi çok dolu hissettim ve orada içimden nasıl geldiyse öyle konuştum, 4 partinin mensuplarını da kardeşim olarak gördüm. Orada, yılarca sıkıntı yaşamış bir toplumdan gelen biri olarak konuştum. Bütün partilere tekrar teşekkür ediyorum, Romanları her kes seviyor orada da bir kez daha gördük. Sadece Romalara da değil hizmet alamamış bütün Türkiyeli kardeşlerime hizmet vereceğiz hep birlikte. O çatı altında partizanlık olmamalı, o çatı bütün milletin çatısı. Biz içimizden geleni konuştul, Meclis bu görüntüyü özlemiş herhalde." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ