Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Eren Erdem hakkında suç duyurusu

        Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eren Erdem hakkında, 12 ilçe başkanı ile suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, Erdem'in röportajında, "Türkiye'nin DAEŞ'e sarin gazı verdiği" yönündeki iddiasıyla Türkiye'yi suçladığını ifade etti.

        AK Parti'li Can, şunları söyledi:

        "Bu milletvekili daha önce de Türkiye ile İran'ın karşı karşıya gelip savaşması durumunda İran safında yer alacağını söylemişti. Kendisini cumhuriyetin kurucu partisi olarak nitelendiren ve Mustafa Kemal'in partisi olarak övünen, CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdem'in bu akıl almaz iddiası karşısında harekete geçmesini bekledik. Ancak ne yazık ki Sayın Kılıçdaroğlu, Erdem'e karşı disiplin sürecini işletmediği gibi Erdem'i sahiplenen bir konuşma yaptı. Öncelikle 'Yazıklar olsun' diyoruz. Kendi devletini, ülkesini karalayan bu kişinin parlamentoda vekil olması çok daha büyük bir skandaldır."

        "ÇANAKKALE İHANET İÇİNDE OLANLARA GEÇİT VERMEYECEKTİR"

        Bu olayın takipçisi olacaklarını vurgulayan Can, "Bizler, Çanakkale'mizin sorumlu, vatanını seven, partisinden önce 'Vatanım' diyen siyasetçileri, milletvekillerimiz, İl Başkanlığımız ve Çanakkale'mizin 12 ilçe başkanı ile Erdem'e karşı bugün suç duyurusunda bulunduk. 100 yıl önce düşmana geçit vermeyen Çanakkale, bugün de adeta ihanet içinde olanlara geçit vermeyecektir" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ