Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yılbaşı öncesi hindi ve sahte içki denetimi

        BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşına sayılı günler kala alkollü içki satan mekânlarda sahte içki denetimi yaptı. Denetimlerde hiçbir mekânda kanun dışı bir duruma rastlanmadı. Mekân sahipleri sahte içki konusunda uyarıldı. Sahte içki denetimlerinde içkilerin üzerinde bandrollerin olup olmamasına dikkat çekildi. Kartal’da da İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni yıl öncesi bir kişinin sahte rakı ve votka ürettiğini ve tekel bayilerine sattığını belirleyerek çalışma başlattı.

        Ekipler, şüpheli E.D.’nin (50) Esentepe Mahallesi’nde bulunan bir kuaför dükkânına satılmak üzere sahte içki bıraktığını belirleyerek operasyon düzenledi. Kuaför dükkânına yapılan baskınla E.D. yakalanarak gözaltına aldı. Operasyon kapsamında, toplam 11 bidon sahte içki, 24 şişe sahte rakı ve votka, 125 boş içki şişesi ve çok sayıda şişe kapağı ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen E.D. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        HİJYENİK DEĞİL

        Yılbaşı öncesinde hindi satış ve kesim yerlerini denetleyen İBB ekipleri, 5 işletmeye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası uyguladı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığı Sağlık ve Tüketici Hakları Zabıta Amirliği ekiplerince vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi amacıyla yılbaşı öncesinde hindi satış ve kesim yerlerine yönelik denetim gerçekleştirildi. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleriyle Halkalı’daki hindi satış ve kesim yerlerini denetleyen ekipler, hijyenik koşullara uymayan ve çevreyi kirleten toplam 5 işletmeye 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası uyguladı. İşletmelere yerine getirmeleri gereken usul ve esaslar hakkında bilgi veren ekipler, yılbaşına kadar denetimlerine devam edecek.

        BEYLİKDÜZÜ Belediyesi, ilçeyi yeni yıla hazırladı. Kar kürelerini, simli, renkli topları kavşaklara yerleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, aydınlatma direklerini, ağaçları ışıklarla süsledi. Kavaklı, Adnan Kahveci, Cumhuriyet, Marmara, Büyükşehir, Barış mahallelerinde bulunan geyikler ve kardan adamlar, yol kesişimleri ve kavşaklarda süslemeler görsel bir şölen oluştururken yılbaşı etkinlikleri kapsamında da ilçede Teoman konser verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ