Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yapıyor

        HABERTURK.COM

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet partileriyle, bütçe, reformlar ve iç tüzük, özellikle de yeni anayasa konusunu değerlendirmek üzere yapacağı temaslara ilişkin açıklama yaptı.Çelik, yapılacaka görüşmeleri tarihi bir misyon olarak değerlendirerek "Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Önemli olan halkın özne olduğu bir devlet yazılımını oluşturmaktır. Halkın iradesine bir takım atanmış kurumların ortak olduğu düzenlemelerin ortadan kalkması gerekir. Halkın iradesinin tırpalandığı düzenleme ortadan kalkmalı."Yarın başlayacak temaslar tarihi bir misyon üstlenecektir. Türkiye'nin yeni anayasaya kayıtsız şartsız ihtiyacı vardır" dedi.

        Davutoğlu'nun randevu talebine 3 partiden olumlu yanıt gelirken, Başbakanlık'tan yapılan açıklamada HDP ile randevunun iptal edildiği bildirilmişti. Çelik, randevunun iptal edilmesine ilşkin "Biz her partiyi muhatap almak, çalışmalar yapmak isteriz. Fakat sayın Başbakan'ımızın erandevu talep ettiği süreçte yaptıkları açıklamalar son derece yadırganması gereken bir durumdur. "Bir çay içer gider" açıklaması bu ziyaretin içini boşaltmıştır. Yapılan nezaketsiz açıklamalar bu ziyareti gereksiz kılmıştır" diye konuştu.

        Çelik, "HDP için kapatma davası gelir mi"sorusuna "Biz hiçbir şekilde siyasi partilerin kapatılmasından yana değiliz. Çünkü siyasi partileri halk kurar, halkın kurduğu siyasi partiler kapatılamaz. Fakat hiç kimse terörü övemez. Anayasal düzende kimse fiili durum yaratamaz. İleri demokteröre destek veren partilere karşı kırmızı çizgiler vardır" sözleriyle yanıt verdi.

        Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

        Vatandaşımız TBMM'ye verdiği kompozisyonla yeni anayasa yapma şerefini tevdi etmektedir. Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır.

        Önemli olan halkın özne olduğu bir devlet yazılımını oluşturmaktır. Halkın iradesine bir takım atanmış kurumların ortak olduğu düzenlemelerin ortadan kalkması gerekir. Halkın iradesinin tırpalandığı düzenleme ortadan kalkmalı.

        "Yarın başlayacak temaslar tarihi bir misyon üstlenecektir. Türkiye'nin yeni anayasaya kayıtsız şartsız ihtiyacı vardır."

        HDP RANDEVUSUNUN İPTALİ

        Biz her partiyi muhatap almak, çalışmalar yapmak isteriz. Fakat sayın Başbakan'ımızın erandevu talep ettiği süreçte yaptıkları açıklamalar son derece yadırganması gereken bir durumdur. "Bir çay içer gider" açıklaması bu ziyaretin içini boşaltmıştır. Yapılan nezaketsiz açıklamalar bu ziyareti gereksiz kılmıştır. Bu parti meşru siyaset yaptığı sürece muhatap alınır fakat meşru zeminde durmazlarsa muhatap alınmazlar. Halkın karar vermediği bir konuda fiili durum ilan edilemez. Eğer hendek ve barikat siyasetini savunursanız bu meşru bir siyaset olmaz, bunun karşısında dururuz.

        Meşru güvenlik operasyonları, halkın üzerine yapılan baskı sonucu oldu. Teröristler halkın üzerine baskı kuruyor. Türkiye'de demokrasi çerçevesinde her şey konuşulur. Özyönetim ilanları bir arada yaşama arzusuna yönelik suikast girişimidir. Tüm Türkiye iki yüzlü siyaseti gördü. HDP, meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı. Bölge barışı için siyasetimiz açık.

        "HDP'YE KAPATMA DAVASI GELİR Mİ?"

        Biz hiçbir şekilde siyasi partilerin kapatılmasından yana değiliz. Çünkü siyasi partileri halk kurar, halkın kurduğu siyasi partiler kapatılamaz. Fakat hiç kimse terörü övemez. Anayasal düzende kimse fiili durum yaratamaz. İleri demokteröre destek veren partilere karşı kırmızı çizgiler vardır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ