Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 31 Aralık Perşembe

        Yılbaşının gelmesi ile birlikte öğrenciler yarın okulların tatil olup olmayacağını araştırmaya başladılar. Peki 31 Aralık Perşembe(yarın) okullar tatil mi? İşte detaylar...

        Yarın İstanbul'da okulların tatil olup olmadığına dair açıklama Twitter üzerinden yapıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; yarın İstanbul'da okulların tatil edilmeyeceğini açıkladı.

        Muammer Yıldız daha sonra bir Twit daha atarak, Valilik tarafından konuyla ilgili açıklama yapılacağını duyurdu.

        YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

        Yeni yıla girmemize saatler kala öğrenciler "yarın okullar tatil mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Açık öğretim lise öğrencilerine okullar yılbaşı günü tatil olacak. Örgün eğitim öğrencilerine ise bazı okullarda yarım gün tatil olacak diğer okullarda ise tam gün olarak eğitime devam edecek. İstanbul'da bugün başlayan kar yağışı yarın da etkisini göstermeye devam ederse, Bakanlıktan yarın okulların tatil olup olmayacağına dair bir açıklama yapılması bekleniyor. Valilikten resmi bir açıklama geldiği anda haberimizin içerisine eklenecektir.

        Habertürk TV'nin Meteoroloji UzmanıHüseyin Öztel yaptığı açıklamada çarşamba, perşembe ve cuma gecesi yoğun bir kar yağışınınbeklendiğini belirtti. Öztel, 60 saatte toplam 60 cm kar kalınlığının Marmara Bölgesi'nin bazı kesimlerinde görüleceğini de aktardı.

        MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI'DAN "KAR TATİLİ" AÇIKLAMASI

        Bakan Avcı, İstanbul’da başlayan kar yağışı anımsatılarak, okulların eğitime ara verip vermeyeceğine yönelik soruya, bu konudaki karar mercinin valilikler olduğuna dikkati çekti.

        Valilerin kar yağışı, herhangi bir doğal sorun veya güvenlik sorunlarıyla ilgili valilerin gerektiğinde, gereken ölçekte önlemlerini aldıklarına belirten Avcı, "Gereken ölçekte derken İstanbul çok büyük bir kent. Bazı semtlerde evet kar yağışı nedeniyle çocukların erişim imkanı olmayabilir, sıkıntı olabilir. O durumları valiliklerimiz, kaymakamlıklarımızla beraber değerlendirir, en uygun kararı semt semt, mahalle mahalle hatta okul okul değerlendirmelerini yaparlar ona göre kararlarını verirler" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ