Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlandı

        Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında doludizgin devam ettiğimiz bu kutlu yolda, Adana'nın desteği çok önemli. İşte bu nedenle Adanamızın enerjiden, tarıma, sanayiden, ticarete her alanda 2023 Türkiye'sinin en başta gelecek şehirlerinden biri olacağına inancım tam" değerlendirmesinde bulundu.

        Bakan Sarı, mesajında, Adanalıların verdiği bağımsızlık mücadelesinin günümüzde de özel yerini koruduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur" sözlerini anımsattı.

        Sarı, "Kurtuluş Savaşı'nın ilk hissiyatının doğduğu bu bereketli topraklar, ülkemizin istiklali ve istikbali arasındaki en önemli köprülerden biri oldu, olmaya da devam edecek. Ülkemize büyük hizmetler veren sayısız isim yetiştiren Adana, toplumsal menfaatlerini her türlü hesabın önünde tutan siz değerli hemşehrilerimin katkılarıyla çok daha aydınlık bir geleceğe ulaşacak" ifadelerini kullandı.

        Adana'nın sadece güneyin incisi değil, aynı zamanda Akdeniz havzasının da en dinamik şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan Sarı, şunları kaydetti:

        "Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında doludizgin devam ettiğimiz bu kutlu yolda, Adana'nın desteği çok önemli. İşte bu nedenle Adanamızın enerjiden, tarıma, sanayiden, ticarete her alanda 2023 Türkiye'sinin en başta gelecek şehirlerinden biri olacağına inancım tam. Bugün, 94. yılını kutladığımız Adana'nın kurtuluşu, aziz milletimizin birlik ve beraberlikle her türlü zorluğu nasıl aştığının en önemli örneklerinden biri olması sebebiyle de çok özel anlamlar içeriyor. Bu duygu ve düşüncelerle yiğit ve kalender memleketim Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ