Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gamze Uslu'nun ölümünde nişanlıya 25 yıl hapis

        Durmuş Ali KILINÇ / AYDIN

        Genç kızın nişanlısı Baki Can Gölcü 'kasten adam öldürmek' suçundan önce müebbet hapse çarptırıldı, 'iyi hal' indirimiyle ceza 25 yıla indirildi. Karar kesinleşirse sanık tutuklanacak.

        27 Kasım 2013'te Nazilli'de bir otelin dördüncü katındaki balkonundan düştüğü ileri sürülen Gamze Uslu'nun (27) ölümüyle ilgili olarak Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması dün gerçekleştirildi. Gamze Uslu'nun annesi Fatma ve babası Sinan Uslu, sanığın en ağır cezayı almasını istedi. Ailenin avukatı İrfan Taş da, savcının hazırladığı mütaladaki gibi sanığın suçlu olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti. Duruşmalarda bugüne kadar konuşmayan ve savunmasını avukatına bırakan sanık Baki Can Gölcü (30) ise nişanlısına herhangi bir kötü muamelede bulunmadığını ve suçsuz olduğunu iddia etti. Sanık avukatı Kamil Solak da müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek beraatine karar verilmesini istedi.

        Tarafları dinleyen mahkeme heyeti Baki Can Gölcü'ye önce ömür boyu hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulayarak cezayı temyiz yolu açık olmak üzere 25 yıla indirdi. Karar kesinleşene kadar ise sanığın tutuklanmasına gerek görülmedi. Mahkeme heyetinde yer alan iki kadın hakimden biri, sanığa iyi hal indirimi uygulanmasına karşı şerh koydu.

        TEMYİZE GÖTÜRECEKLER

        Her duruşmayı gözyaşları ile takip eden acılı anne Fatma Uslu duruşma çıkışında Baki Can Gölcü'ye indirim uygulanmasına tepki göstererek cezayı az bulduğunu kaydetti. Ailenin avukatı İrfan Taş, hakimlerden birinin iyi hal indirimine şerh koyduğunu dikkat çekerek "Biz bu şerhi göz önüne alarak davayı temyize götüreceğiz. Cezai indirim yapılmaması gerekirdi" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ