Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cizre ve Sur'da terör saldırıları: 2 uzman çavuş şehit oldu

        Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde devam eden operasyonlarda, teröristlerce yapılan silahlı saldırılarda ağır yaralanan iki askerin, kaldırıldıkları hastanede şehit olduğu bildirildi.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 12.00'de Cizre ve saat 13.30'da Sur ilçesindeki operasyonlarda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırılar sonucu ağır yaralanan iki askeri personel, kaldırıldıkları hastanelerde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

        GEBZE'DE ŞEHİT ACISI

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın memleketi Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne ateş düştü.

        Uzman Çavuş Ümit İnan'ın Kocaeli'nin Gebze İlçesi Mustafa Paşa Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, Kaymakam Mehmet Arslan, askeri yetkililer tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Kaymakam Mehmet Arslan'dan acı haberi alan Zeliha ve Nezir İnan çifti gözyaşına boğuldu.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ