Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tokat'a anlamlı telefon: Bizim çocuklarımızınki gibi bir son olmaz inşallah

        Öznur KARSLI - Savaş KALKAN / GAZETE HABERTÜRK

        Kayseri’de 6 yıl önce bir bayram günü şeker toplamaya çıkan, kaçırıldıktan sonra tacize uğrayıp öldürülen üç çocuktan Ahmet Tuna Tekin ile Dilruba Tekin’in annesi Leyla Tekin, Reşadiye’de 29 Aralık’tan bu yana haber alınamayan iki çocuktan Bayram Erol'un annesi Adile Erol’u aradı. Telefonda hıçkırıklara boğulan iki anne "acılarını bölüştü."

        Tokat'ın Reşadiye İlçesi’nde, 29 Aralık’tan bu yana kayıp olan komşu çocukları Bayram Erol (8) ile Dursun Kaan Taşçı’nın (5) ailesine en anlamlı telefon Kayseri’den geldi. 6 yıl önce bir bayram günü şeker toplamaya çıktıklarında tecavüz edildikten sonra öldürülen 3 çocuktan 9 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ile 6 yaşındaki kardeşi Dilruba Tekin’in annesi Leyla Tekin, Reşadiye’de kaybolan iki çocuktan Bayram’ın annesi Adile Erol’u aradı.

        "KARŞILIKLI AĞLADIK"

        Adile Erol’la yaptığı telefon görüşmesini HABERTÜRK’e anlatan Leyla Tekin, karşılıklı ağladıklarını söyledi. Anne Leyla Tekin, Adile Erol ile yaptığı telefon görüşmesini gözyaşları içinde şöyle anlattı:

        "Çocukların annelerini bizden başka, o acıyı yaşamayan birinin anlaması mümkün değil. Kendi çocuklarımız gibi Bayram ve Dursun Kaan’dan gelecek haberi bekliyoruz. Ailelere tavsiyem gelen ihbara itibar etmesinler. Bizi çok yıprattılar. Çocuklarımızın organ mafyasının elinde olduğu, kazan dairesinde öldürüldükleri bile iddia edildi. Biz o acımızla bir de bunlara üzüldük. Lütfen vatandaşlar emin olmadıkları ihbarları yapıp bir kez daha insanları üzmesinler. Biz yandık onlar yanmasın. İnşallah bizim çocuklarımız gibi bir son olmaz. Hâlâ çocuklar çıkıp gelecek gibi sanıyoruz. Programa katılan Adile Hanım ağlarken ben de ağladım. Kalbimiz, dualarımız onlarla. Bir çocuğun öldürülmesi için düşmanınıza gerek yok. Tanımadığınız biri de yapıyor. Biz ne umuyorduk ne çıktı. Çocuklar toprağın altında katilleriyse üstünde. 2 çocuk eğer kaçırıldıysa onların vicdana gelmesini isterim. Maddi durumumuz olsa aileleri ziyaret de etmek isterdim. Telefonla acılarına ortak oldum, karşılıklı ağladık."

        "ACILARI BÖLÜŞTÜK"

        Reşadiye'deki gözü yaşlı anne Adile Erol şunları söyledi:

        "Kayseri’deki çocuklara ağlarken bizim başımıza geldi. Aklım hep o ailelerdeydi. Ne yaptılar, nasıl araştırdılar diye sormak istiyordum. Olayla ilgili sorular sordum. Bizim sıradan bir aile olduğumuzu söyledim. Leyla Abla’dan bize duacı olmalarını istedim. Aradığı için çok teşekkür ediyorum. Biz acılarımızı bölüştük. Yüreğime su serpti."

        100 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

        Bayram Erol (8) ve Dursun Kaan Taşçı’nın (5) bulunması için devam eden çalışmalar kapsamında çocukların son olarak görüldükleri Kelkit Çayı kenarında özel eğitimli iki polis köpeğiyle dün arama yapıldı. Ekipler ilçe ve Tokat’taki güvenlik kameralarını ve otellerde kalan kişilerin kayıtlarını tek tek inceliyor. Çocuklara yönelik sabıka kaydı bulunan kişilerin fotoğrafları üzerinden de Tokat’a gelip gelmedikleri araştırılıyor. Polisin 100 kişinin ifadesine başvurduğu belirtildi.

        KAYSERİ’DE NE OLMUŞTU

        Kayseri'nin Talas İlçesi’nde 6 yıl önce, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde şeker toplamak için evlerinden çıkan ve geri dönmeyen Ahmet Tuna Tekin (9), kardeşi Dilruba Tekin (6) ile arkadaşları Türkan Ay (11) kaybolmuş, 3 çocuğun akıbeti 1.5 yıl sonra ortaya çıkmıştı. Çocukların, evlerinin arkasındaki apartmanda tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldükleri belirlenmişti. 3 çocuğun cesetlerine, katil zanlısının memleketi Yozgat’ta 1 metrelik çukurda ulaşılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ