Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sur, Cizre, Silopi’den sonra Nusaybin’de operasyon hazırlığı
        1

        Mustafa TÜRK / Ahmet YUKUŞ / Mehmet KAYAHAN / GAZETE HABERTÜRK

        Asker, polis ve köy korucularının ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 30’uncu; Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki operasyonlar 45’inci gününde devam ediyor.

        2

        Güvenlik kaynakları, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde de operasyon yapılacağını açıkladı. Nisaybin’de başlatılacak operasyonu yine asker, polis ve köy korucuları gerçekleştirecek.

        3

        Aynı kaynakların verdiği bilgilere göre, Nusaybin’de daha önceki operasyonlarda PKK’lıların çıkartıldığı 2 mahalleye teröristler yeniden yerleşti.

        4

        Güvenlik kaynakları, ilçede, kapsamlı bir operasyonla PKK’lıların etkisiz hale getirileceğini belirtti.

        5

        CENAZELER İÇİN YASAĞA 2 SAATLİK ARA

        Diyarbakır Valiliği, Sur’da sokağa çıkma yasağının 41. günü olan Dabanoğlu Mahallesi’nde bulunan 4 cenazenin İHD, Mazlum-Der ve baro tarafından alınması için Çiftehan Sokak’ta 2 saatliğine yasağı kaldırdı.

        6

        HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ve kurum temsilcileri 3 cenaze aracıyla birlikte Gazi Caddesi’ne geldi. Sadece kurum temsilcilerinin bölgeye girişine izin verildi.

        7

        Ural tipi zırhlı polis aracına bindirilen temsilciler, Çiftehan Sokak’a girdiği sırada çatışma çıktı. Bunun üzerine heyet, 1 saatlik uğraşın ardından cenazeleri alamadan bölgeden ayrıldı.

        8

        Gün içindeki çatışmalarda ise 4 güvenlik personeli yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 15 Aralık’tan bu yana sürdürülen operasyonlarda öldürülen terörist sayısının 483’e ulaştığını açıkladı.

        9

        Mardin’in Artuklu İlçesi’nde de Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan 2 PKK’lı yakalandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ