Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa'da PTT önünde darağacı kurdular

        İsmet ACAR / BURSA

        Bursa PTT Merkez Müdürlüğü ATM cihazlarından 285 bin liranın kaybolmasını gündeme taşıyıp, PTT önünde defalarca eylem yapan Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı'nın iş akdinin feshi talebi ile yüksek disipline sevk edilmesi, şube yöneticisi Alptekin Sütçü'nün ise Keşan'a tayin edilmesi, yine bir eyleme konu oldu. Türk Kamu-Sen bu kez iki çalışanın yargısız infaz edildiğini iddia ederek, PTT önüne darağacı kurdu.

        Geçtiğimiz yıl Haziran ayında PTT'ye ait 10 ATM cihazında yapılan sayımda toplam 285 bin liranın kaybolduğunun belirlenmesi ve paraya ne olduğunun anlaşılamaması üzerine bazı PTT çalışanları ile çeşitli sendika üyelerinin de katıldığı çok sayıda "paraya ne oldu?" eylemi yapılmış ama kayıp paranın akıbeti bir türlü belirlenememişti.

        Bu eylemlerin ardından eylemlere katılan PTT çalışanları Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı'nın iş akdinin feshi talebi ile yüksek disiplin kuruluna sevki, şube yöneticisi Alptekin Sütçü ise Keşan'a tayin edilmesi üzerine Türk Kamu-Sen bir kez daha PTT önünde eylem yaptı. Avcı ve Sütçü, giydikleri beyaz gömlekler ve boyunlarına asılan yaftalarla darağaçlarına çıkarıldı.

        Vatandaşların şaşkın bakışları arasında gerçekleşen eylemde konuşan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, 8 Haziran 2015 tarihinde ATM'lerden kaybolan 285 bin liranın bulunması için çaba sarf eden iki insanın cezalandırıldığını söyledi.

        Konunun araştırılması için sık sık PTT önünde basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Türkoğlu, "Hak arayan Orhan Avcı başkana ve Alptekin Sütçü'ye soruşturma açıldı. İşlerini yaptıkları için cezalandırılıyorlar" dedi.

        Daracağına çıkan ve ipi boyunlarına geçiren Avcı ve Şütçü de tek yaptıklarının devletin kayıp parasının bulunması yönünde çaba göstermek olduklarını söylediler. Eylem olaysız sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ