Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Anadolu ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılıklarından akademisyenlere soruşturma

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyeleri hakkında soruşturma başlattı.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"'nin yayımladığı bildiride imzaları bulunduğu gerekçesiyle savcılığın yargı alanı içindeki üniversitelerde görev yapan 82 akademisyen hakkında resen soruşturma açtı.

        Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinde yer alan "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak", 216. maddesinde yer alan "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu ile Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 7. maddesinde yer alan "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürütüleceği öğrenildi.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca da "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyeleri hakkında, ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan soruşturma başlatıldı.

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Devletimizin Güneydoğu'da sürdürmekte olduğu teröre karşı mücadelesini 'katliam ve kıyım' olarak nitelendiren bildiriyi imzalayan bir grup akademisyenden Bakırköy Adli Yargı sınırları içinde bulunan üniversitelerde görev yapmakta olan akademisyenler hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlatılmıştır'' denildi.

        Soruşturma kapsamında, Bakırköy adli yargı sınırları içerisinde bildiriye imza atan 41 akademisyenin bulunduğu öğrenildi.

        AA

        #
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ