Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan: Bunlar zalimdir, alçaktır... İsterlerse dağa çıksınlar

        HABERTURK.COM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının yapıldığı yeri ziyaret etti.Ardından Cuma Namazı'nı Sultanahmet Camii'nde kıldı. Cuma Namazı'nın ardında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bildiri yayımlayan akademisyenler hakkında çok sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Milletimizden kimin kim olduğunu daha iyi anlamalarını, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır" ifadelerini kullandı.

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez bugün için özel bir hutbe okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultanahmet Camisi'nde Cuma Namazı'nın ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

        ERDOĞAN'DAN NAMAZ SONRASI AÇIKLAMA

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'ndaki canlı bomba saldırısı için şunları söyledi:

        "Ülkemizi de adeta çevre ülkelerde olduğu gibi sıkıntılı duruma sokabilecek, birçok terör örgütüyle mücadele içindeyiz. Bunların başında PKK, aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde YPG ve PYD, El Kaide'den ayrılan DAEŞ terör örgütüdür. Son dönemlerde bizim özellikle Suriye'nin içerisinde ve Suriye'nin kuzeyinde sınır bölgelerimde gelişmelere müsaade etmeyeceğimiz yönünde tavrımız var. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil, Türkiye'de teröre müsaade etmemiz mümkün değil. Doğu ve Güneydoğu'da yürüttüğümüz temizlik harekatı bu yöndedir. Bunun yanında koalisyon güçleriyle harekat vardır. Bunu DAEŞ'in hazmedemediğini görüyoruz. DAEŞ'in ülkemize yönelik 10 saldırısı oldu. Türkiye'de misafir olan 10 Alman vatandaşı öldü, yaralılar tedavi altında. Tedavi olup çıkanları memleketlerine uğurladık. Bunlar gönderildi. Hepsi tabiki bu hadiseyi inceledik. Dün de üst düzey bir güvenlik toplantısında değerlendirmesini yaptık, atılacak adımları değerlendirdik. Hassasiyetimiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Bizim tarih, medeniyet kokan barış meydanı olan Sultanahmet Meydanı'nda hele hele Alman Çeşmesi yanında böyle bir hadisenin olmasından üzüntümüzü paylaştık. Birçok devlet, hükümet başkanları bizim acımızı paylaştı. Tüm Alman halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bizim mücadelemiz sürecektir."

        "BUNLAR ZALİMDİR, ALÇAKTIR"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademisyenlerin yayımladığı bildiri hakkında ise çok sert açıklamalar yaparak, "Tüm olan bu olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayımlayıp, o katliamların altına imza koyan akademisyenleri kınıyorum. Milletimizden kimin kim olduğunu daha iyi anlamalarını, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır. Dün, evvelsi gün Çınar'da olan hadisede bu kapkaranlık akademisyler orada şehit olanları nereye koyacaklar? Onların yanında olmayı nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar. Ben gerekli mercileri göreve davet ettim. Atılması gereken adımların atılması gerektiğini; siyaset yapacaklarsa siyaset yapsınlar, hendek kazacaklarsa hendek kazsınlar, isterlerse dağa çıksınlar. Milletimizin kararı vereceğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ