Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakan Soylu: Suriyeliler iş kurma fırsatına sahip olacak

        GAZETE HABERTÜRK

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılında bürokrasiyi en aza indireceklerini, bir günde emeklilik işlemi yapacaklarını söyledi.Bakan Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürleri İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Suriyelilere çalışma hakkı tanıyan düzenlemeye işaret ederek, “İnşallah Suriyeli kardeşlerimiz de hem Türkiye içerisinde çalışabilme hem de bağımsız olarak iş kurabilme fırsatına sahip olabilecekler” dedi.

        Kadın istihdamı oranının yüzde 41 seviyesine çıkarılması gerektiğini belirten Soylu, “2016 yılında yüzde 33.6 olan kayıtdışı oranını sadece denetimle değil, sadece müfettiş- lik mantığıyla değil, yönlendirerek, rehberlik yaparak, yeni politikalarla yüzde 29.9’a çekmek bizim 2016 Aralık sonundaki temel hedeflerimizden bir olmalıdır” diye konuştu.

        Hizmet memnuniyetini çok önemsediklerini, 2016 yılında bürokrasiyi en aza indirmek için çok önemli adımlar atacaklarını anlatan Soylu, “Bir günde vatandaşımı- zın emeklilik talebini karşılayıp onu bir günde emekli eder hale getirmeliyiz. Bunu yapabilme kabiliyetine sahip bir kurumuz. 2016’dan sonra bir günde emekliliği sağlayabilecek, başarabilecek bir kurum olarak milletimizin huzurunda olmalıyız” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ