Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sultanahmet bombacısı İstanbul'da o evlerde kalmış!
        1

        Nihat ULUDAĞ-Yusuf DOĞAN

        İstanbul polisi, Sultanahmet’te 10 Alman turistin ölümüne neden olan ‘canlı bomba’ Nabil Fadli’nin İstanbul’da irtibatlı olduğu herkesi mercek altına aldı.

        2

        Kamera kayıtlarını incelemeye alan Terör Polisi, 5 Ocak’ta Göç İdaresi Başkanlığı’na başvuru yapıp çıkan Fadli ve arkadaşlarının bir taksiye bindiklerini gördü.

        3

        Taksi şoförüne ulaşıldı. Şoför, polisi Fadli ve arkadaşlarını indirdiği Fatih Zeyrek Mahallesi Hattat İzzet Sokak’taki bir apartmana götürdü.

        4

        Düzenlenen operasyonda apart olarak kiralanan dairede 4 Suriyeli gözaltına alındı. Aynı binada Fadli ile bağlantıları olduğu tespit edilen 3 şüpheli de yakalandı.

        5

        Canlı bombanın patlayıcıları nereden ve nasıl elde ettiğinin izini süren Terör Polisi, Nabil Fadli ve 4 ev arkadaşının Fatih Haseki’de başka bir adresi daha kullandıklarını belirledi. Bu adrese de operasyon düzenleyen polis bazı evrak ve dijital verilere el koydu.

        6

        DAİREYİ SURİYELİLER KİRAYA VERMİŞ: Nabil Fadli ile Suriye’de canlı bomba eğitimi aldıkları belirlenen 2 şüphelinin de aralarında bulunduğu 4 arkadaşının kaldıkları daireleri kiraya verenlerin Suriyeli işletmeciler olduğu belirlendi.

        7

        Suriyelilerin, daireleri yine Suriyeli göçmenlere kiraladığı öğrenildi. İki apartta kalan şüphelilerinse polisin baskınının ardından daireleri terk ettikleri bildirildi.

        8

        Fadli ve arkadaşlarının kaldığı binanın bulunduğu sokakta bakkal dükkânı bulunan bir esnaf, “Fadli’nin arkadaşları ara sıra gelip alışveriş yapıyorlardı. Bazen de dini anlatımlarda bulunuyordu” dedi.

        9
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ