Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da kar ne zaman bitecek? (22.01.2016)
        1

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden beklenen kar yağışı İstanbul'da başladı. AKOM'un da alarma geçtiği kar yağışının etkisi altına giren İstanbul, 24 Ocak Pazar, 25 Ocak Pazartesi ve 26 Ocak Salı günü yılın en soğuk günlerini yaşayacak.

        2

        PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

        Meteorolojik tahminlere göre, İstanbul'da kar yağışı, aralıklı olarak pazartesi gününe kadar etkili olacak. Doğu Karadeniz'de bugün başlayacak yağışlar kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde görülecek.

        3

        İstanbul genelinde değişik yerlerde 5-25 santimetre civarı örtü yapması beklenen kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        4

        ÖĞLE SAATLERİNDEN İTİBAREN KAR GELİYOR

        Açıklamada ayrıca hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer -15 derecenin altı, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara'da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıklarının görülmesinin beklendiği belirtildi. Meteoroloji'den hafta sonu ve gelecek haftanın ilk yarısı için yapılan hava tahmini şöyle:

        5

        "Mevsim normallerinin altında sıcaklıkların görüldüğü ülkemizin, bugün öğle saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine gireceği ve sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor.

        6

        Hissedilir derecede sıcaklık düşüşleriyle birlikte iç kesimlerde yer yer -15 derecenin altı, Karadeniz sahil kesiminde ve Marmara’da -3 derece altı, Akdeniz ve Ege sahil kesiminde 0 derece ve altı hava sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. Aşırı soğuk havanın önümüzdeki hafta ortasına kadar ülkemizde etkili olması bekleniyor.

        7

        Aşırı soğuk hava ile yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere kar yağışları görüleceği tahmin edildiğinden aşırı soğuk hava ve kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, kuvvetli buzlanma ve don, tarımsal faaliyetin yapıldığı bölgelerde zirai don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

        8

        4 GÜN SÜRECEK

        Meteorolojinin son tahminlerine göre İstanbul'da bugün başlayacak kar 4 gün devam edecek. İstanbul'da salı günü sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor. Özellikle cumartesi günü yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı var.

        9

        METEOROLOJİNİN TAHMİNLERİ TUTTU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde görülen kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak Tokat, Amasya, Çorum ile Ordu, Samsun ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olmasının beklendiğini açıkladı.

        10

        Yağışların Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinde etkisini kaybedeceği, diğer illerimizde kıyı kesimler dahil olmak üzere yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

        11

        BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

        Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı- D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor

        12

        Kar yağışı, D-100 karayolunun Bolu Dağı Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler kesimiyle TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli viyadükleri üzerinde etkili oluyor.Sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle sürücüler zaman zaman zor anlar yaşıyor.

        13

        UYARILAR ART ARDA GELDİ

        Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonuna kadar kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akşam saatlerinden başlamak üzere pazar günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiği belirtildi.

        14

        Kar yağışının, cumartesi günü yer yer kuvvetli rüzgarla zaman zaman tipiye neden olacağı ifade edilen açıklamada, ayrıca kuvvetli buzlanma ve don olayı görülmesinin tahmin edildiği bildirildi.Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

        DHA

        15

        AKOM'DAN KAR UYARISI

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un bugünden itibaren yoğun kar yağışının etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini duyurdu.

        16

        Yazılı açıklamada şöyle denildi:

        "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul bugün yoğun kar yağışlı havanın bugün etkisi altına girmesi bekleniyor.

        17

        KAR KALINLIĞI 25 CM OLABİLİR

        Meteorolojik verilere göre İstanbul il genelinde kar kalınlıkları değişik yerlerde 5-25 cm civarı olacağı tahmin ediliyor.

        18

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm devam ediyor.

        19

        ZAMAN ZAMAN TİPİ ŞEKLİNDE

        Kar yağışının zaman zamana rüzgarın etkisiyle tipi şeklinde yağacağı tahmin ediliyor.

        20

        Sürücülerin ve tatile gidecek vatandaşların araç kullanırken takip mesafelerini korumalarını, aşırı hız yapmamaları ve toplu taşım araçlarını kullanmaları önem arz etmektedir.

        21

        Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında koordinasyon sağlayacak.