Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayıtdışı apartlar teröristi de kamufle ediyor

        Nihat ULUDAĞ/İSTANBUL/GAZETE HABERTÜRK

        Emlakçılara 2 milyon TL vergi cezası kesildi. İSTANBUL Bakırköy, Fatih, Beylikdüzü ve Ataşehir başta olmak üzere birçok semtte, fuhuş amacıyla da günlük kiralanan ‘apart daireler’ hızla artmaya başladı.

        Sultanahmet Meydanı’nda 10 Alman turistin ölümüyle sonuçlanan canlı bomba DAEŞ’li terörist Nabil Fadli’nin, ‘kiralama işlemi kayıtdışı’ olduğu için İstanbul’da iki apart dairede kalması, terör örgütü üyelerinin yeni bir kamuflaj alanı yarattığını da günyüzüne çıkardı.

        Kiralama sırasında kimlik kaydı yapılmadığı için suça karışan ve haklarında arama kaydı bulunanların da yakalanmamak ve konaklamak için apart dairelere yöneldikleri öğrenildi.

        POLİS 100 EMLAKÇIYA 2 MİLYON TL CEZA KESTİ

        Emlakçılar, daire sahiplerinden aylık olarak kiraladıkları daireleri müşterilerine günlük olarak kiraya veriyor. Yapılan kiralama işlemleri kayıtdışı olduğu için vergi ödenmiyor. Başka illerden festival, kurs veya seminerler için gelen şirket çalışanları da otel fiyatlarından daha düşük olduğu için apart daireleri tercih ediyor.

        Fatih ve Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2 aylık bir çalışmanın ardından ‘kaçak’ olarak kiralanan 150’den fazla apart daireyi tespit etti.

        Buraları kiraya veren 100’ü aşkın emlakçıya baskın düzenledi.

        Daireleri günlük kiralayan emlakçılara 2 milyon TL vergi cezası kesildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ