Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ramanzanoğlu: Sadece kadına değil, topluma şiddeti konuşmalıyız

        Veyis Ateş'in sunumu ile Habertürk TV ekranlarında yayınlanan programda kadına şiddet konusu başta olmak üzere, gündeme ilişkin pek çok konu ele alındı.

        Sema Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, sadece şiddet görmüş kadına indirgenmemesi gerektiğine vurgu yaparak: "Kadın dediğimiz zaman, kadının istihdam edilmesi var, annelik rolü var, eş rolü var. Bizim kadının bütün rollerini bir tarafa itip,sadece 'kadın ve şiddet' dememiz doğru değil." dedi.

        TOPLUMSAL ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

        Aile içi şiddet ile ilgili konuşan Bakan Ramazanoğlu: "Aile değerlerimizin içi boşaltılıyor. Ailenin içine baktığımızda hangi değerleri kaybettik, onlara bakmak lazım. Ailenin içerisinde oluşan sorunların nereden kaynaklandığına bakmak lazım. Bu konu ile ilgili sahada çalışan arkadaşlarımız var. Ailenin içine giriyor. Aileden herkesle konuşuyor. Ailenin dağılma açısından nasıl bir risk taşıdığına bakıyor." diye konuştu.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

        ŞEHİT AİLELERİNE DESTEK VERİYORUZ

        Şehit yakınları için, şaadet haber alındıktan sonra, psikolojik terapi dediğimiz rehabilitasyon süreci başlıyor. Ailenin isteği doğrultusunda psikolojik destek devam ediyor. Şehit aileleri için istihdamdan tutun da çeşitli ayrıcalıklara kadar pek çok destek sağlanıyor.

        Suriyeli vatandaşlarımız bakanlığa başladıktan sonra ilk eğildiğimiz konuydu. Genel müdürlükler arasında parçalı bir iş birliği vardı. Biz de bir göç dairesi kurduk, atamamızı yaptı. bundan sonraki çalışmalarımızı bu arkadaşımız üzerinden yürüteceğiz. B,z,m hedefimiz yine yetimler, öksüzler. Kadınlar için meslek edindirme kursları, dil öğrenme kursalı veriyoruz. Suriyelilerle ilgili bir plan programımız var.

        BAKAN OLDUĞUMU TELEVZİYONDAN ÖĞRENDİM

        Bakan olduğumu televizyondan öğrendim. Milletvekili adayıysanız, milletvekili olmanız muhtemeldir. Çok şaşırılacak bir şey değil. bir veya iki kadın bakan olacak diye bekliyorsuk. Çok şaşırılacak bir durum değil. Biz sürece taliptik.Siyaset üretmek ve üreten tarafta olmak gibi bir amacımız vardı. Bakan olmak gibi bir derdimiz yok. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ismini duyduğum zaman, omuzlarımız çatırdadığını hissettim. Bu bir ihtiyaç bakanlığı.

        Başörtüsü meselesi, 40 yıllık bir mesele. Üniversitede kariyer yapmak istiyordum. Onları bıraktım, başörtüsünü bırakmadım. Sonuçta siyasette güllük gülistanlık başlamadı. Başörtülü kadın nasıl olur da bir partinin kuruuluşuna aday olur diye baktılar.

        Türkiye'nin özgürlük mücadelesiydi. Bundan daha güzel bir motivasyon olabilir mi? Bu motivasyonla işimize devam ettik.

        AİLE VE ÇOCUK DOSTU EKRAN

        Çocuklarınızla oturduğunuzda, bir diziyi izlerken rahatsız olmayacağınız şekilde olmalı. Şiddet sahneleri, şiddeti öğreten sahneleri görmek istemiyoruz.

        KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATI

        Yarı zamanlı çalışmayı çok önemsiyoruz. Kadınlar için girişimciliği desteklemek adına, hibe desteklerimiz var. Mikro kredi uygulamalarımız devam edecek.

        AİLE SOSYAL DESTEK PROGRAMI

        herşeyi normal bir aileye ayda bir kez ziyaret edilirken, sorunları olan bir aile 2-3 günde bir ziyaret edilecek. Aile problemleri daha büyük bir faciaya girmeden önce önlenm alınmalı.

        Uyuşturucuyla mücadele, dijital bağımlılıkla mücade, aile içinde oluşmuş riskli alanların tesbiti ve o alanların çözümüne ulaşacağız. Sağlıklı veriler ailenin içine giren sosyal uzmanların istatistiki bilgileri olacak.

        Bir binanın inşası gibi, aile için bugüne kadar yapılanlar beli bir seviyeye gelmişti. Bundan sonra daha iyi devam edecek. Önümüzdeki dönemde sorunlarımızı daha iyi bileceğiz, çözmülerimizi daha iyi yapacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ