Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Trabzon'daki Çığ felaketine 7.5 yıla kadar hapis istemi

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        Trabzon'un Çaykara İlçesi Köknar Mahallesi Balkodu 2 HES şantiyesinde 11 Ocak 2015 tarihinde 5 kişinin öldüğü çığ felaketi davası başlıyor. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı İlhan Önkal, "işçileri bile bile çığ bölgesine göndekmekle" suçladığı şüphelilerin her biri hakkında 4 yıldan 7.5 yıla kadar hapis istedi.

        İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİso

        Trabzon Cumhuriyet Savcısı İlhan Önkal, yaşanan felakette iş kanunu ve yönetmeliğine uymadığını iddia ettiği Hasan K., Abdülhamit A.'nın yanı sıra şantiyede şef çalıştırmayan Kamil H.G.'nin asli kusurlu olduğunu savundu. Savcı Önkal, diğer iki şüpheli Burak G. ve Noman H.'nin ise tali kusurluğu olduğuna iddianamede yer verdi.

        SAVCI İHMALLERİ SIRALADI

        İddianamede, 5 kişiyi ölüme getiren ihmaller zinciri de sıralandı. Yaşanan felakette Abdulhamit A.'nın şantiye şefi gibi davranarak, sorumluluğu üzerine aldığı ve işçileri ölüme gönderdiğini iddia edildi.

        HES inşat firmasının sorumlusu ve emir verme yetkisinin Hasan K.'da olduğu belirtilen iddianamede, tabiat şartlarının ağırlaşmasına karşın önlem alınmadığı, işçilerin bölgeden tahliye edilmediği, tehlikeli işlerden kaçınma haklarının ihlal edildiğini belirten Savcı Önkal, Kamil H.G.'yi de şantiye şefi bulundurmadığı, işçileri denetimsiz çalıştırdığı, işçilerin iş yeri ve çalışma talimatlarına uymadığı gerekçesiyle asli kusurlu buldu.

        HAKİM HUZURUNA ÇIKACAKLAR

        Hasan K., Abdulhamit A., Kamil H.G., Noman H. ve Burak G. hakkında hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Savcı Önkal, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralamaya neden olma" suçlarından şüphelilerin her biri hakkında 4 yıldan 7.5 yıla kadar hapis talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ