Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman tutuklandı

        Hayati ARIGAN -Müslim SARIYAR- Ceylan SEVER - NİHAT ULUDAĞ / İSTANBUL

        Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, sabah saatlerinde sevk edildikleri Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklandı.İsmail Akkol,Silivri Cezaevi'ne,Fadik Adıyaman iseBakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderildi.

        DURUŞMA GÜNÜ ÖNE ALINDI

        Mahkeme, daha önce 26 Mayıs 2016 olarak verilen duruşma gününü ise İsmail Akkol'un tutuklanması nedeniyle öne aldı. Duruşma 6 Nisan 2016 günü görülecek. Sabancı Suikasti'nden 20 yıl sonra yakalanan İsmail Akkol, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

        Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı tetikçisi DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol, dava dosyasının bulunduğu İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

        FADİK ADIYAMAN, ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

        Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile birlikte Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Fadik Adıyaman, 'örgüt üyeliği' suçundan hakkında bulunan kesinleşmiş hapis cezası doğrultusunda tutuklandı. Adıyaman, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderildi.

        SABIKASIZ ÇIKTI! "NEYLE SUÇLANDIĞIMI BİLMİYORUM"

        10 dakika elleri kelepçeli olarak duruşma salonunda bekleyen Akkol'a avukatlar Özgür Yılmaz ve Şükriye Erdem eşlik etti. 1972 doğumlu ve bekar olduğunu söyleyen Akkol, yurt dışında yaşadığını Türkiye'de adresi ve telefonu olmadığını belirterek, "Neyle suçlandığımı bilmiyorum" dedi.

        İddianamenin bir örneğini talep eden ve iddianameyi okuduktan sonra savunma yapacağını ifade eden Akkol, "Üç gündür yollardayım. Beni sürükleyerek getirdiler buraya. Hapishanede infaz edileceğim ima ediliyor" diye konuştu. Mahkeme karar için 5 dakika ara verdi.

        İsmail Akkol ile birlikte yakalanan ve adliyeye getirilen Fadik Adıyaman'ın ise hakkında örgüt üyeliği sucundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu bildirildi. Mahkeme, Adıyaman'a hakkındaki tutuklama kararını okuyacak.

        ZIRHLI ARAÇLA VE ÇELİK YELEKLE ÇIKARILDILAR

        Aydın'ın Söke ilçesinde yakalanan Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde zırhlı araç ve çelik yelek ile sevk edildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorgusunun tamamlanmasının ardından zanlılar gece geç saatlerde İzmir'e, oradan da uçakla İstanbul'a gönderilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ