Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bitmeyen trafik sorununa çözüm önerileri

        GAZETE HABERTÜRK

        Yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından 2015- 2016 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi dün itibarıyla başladı. Okul servislerinin de yola çıkmasıyla birlikte sabah saatlerinde trafik yoğunluğu arttı. Cevizlibağ, D-100 Karayolu Okmeydanı Ankara istikametinde trafik zaman zaman durma noktasına geldi, araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti.

        İstanbul’un hemen her noktasında benzer görüntüler oluştu. Peki ilk haftanın trafik yoğunluğunu bir nebze de olsa atlatabilmek için neler yapmalıyız? İşte Trafik Mağdurları Derneği Başkanı Yeşim Ayöz’den sürücülere ilk hafta trafiğiniatlatmak için çözümler...

        Bu bir hafta aracınızdan feragat edin. Toplu ulaşıma; metro, metrobüse yönelin. Araç ile çıkmanız şartsa belli bir yere kadar gidin ve park edip yola toplu taşıma ile devam edin. Aracınızı yakınlarınızla paylaşarak trafiği rahatlatın. Bu hava kirliliğini de önleyecektir. Deniz ulaşımı avantajdır. Yaka değiştirirken aracınızı değil Marmaray’ı ve deniz motorlarını kullanın.

        Mümkünse okul saatinin dışında, servislerin yoğun saatleri öncesi veya sonrasında trafiğe çıkın. Trafiği çekilebilir kılmak ve zamanı tasarruflu kullanmak için ders notlarınızı vb. CD ile arabada dinleyin. Sesli roman dinleyin. Toplu taşımadaysanız kitap okuyun, müzik dinleyin, bu sabırlı olmanıza yardımcı olur. Tek ayak üstünde cep telefonuyla oynayan tek milletiz.

        Toplu taşımadaki yer tasarrufu için etrafınızı kollarınızla işgal etmeyin. Servis sürücüleri yolun ortasında durmamalı. Ardında araçların birikmesine ve güvenlik sorunlarına neden oluyor. Servis sürücüleri de sorumlu davranmalı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ