Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Operasyonlarda 7 asker ve polis ile 2 memur şehit oldu

        Beycan ÜÇKARDEŞ - Mahmut ACARÖZ - Melih YİĞİT - Hasan ATMACA /GAZETE HABERTÜRK

        Şırnak ve Diyarbakır’da 1 Şubat’taki terör saldırısında yaralanan polis memuru Tayfun Yüce ile Uzman Çavuş Hasan Talay tedavi gördükleri GATA’da şehit düştü. Şırnak’ta dün çıkan çatışmada polis memurları Osman Yurt ve Mehmet Güngördü ile er Vedat Dolançay şehit oldu. Yurt’un ağabeyi "Kardeşim kahramandı, vatan dimdik ayakta" dedi.Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir asker şehit oldu.

        Şırnak'ın İdil İlçesi’nde, 1 Şubat’ta PKK’lı teröristlerce önceden yola döşenen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu yaralanan polis memuru Tayfun Yüce (25) tedavi gördüğü GATA’da önceki gece şehit oldu. 4 yıllık polis olan şehit Tayfun Yüce’nin bir yıldır Şırnak’ta görev yaptığı belirtildi. Şehit polisin öğretmen Nursin Güven’le bir yıldır nişanlı olduğu ve 2 ay sonra düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehidin cenazesi dün Adana’da toprağa verildi. Oğul acısı nedeniyle ayakta duramayan anne Elif Yüce’ye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin öğretmen nişanlısı Nurşin Güven ise sık sık terör örgütüne lanet okudu.

        NURSİN ÖĞRETMEN: HAİNLERİ SEVİNDİRMEYİN

        Şehit Tayfun Yüce nisan ayında öğretmen Nursin Güven ile hayatını birleştirecekti. Cenaze töreninde terör örgütüne lanet okuyan genç öğretmen, “Ağlamayın hainleri sevindirmeyin” dedi.

        ŞEHİDİN MESAJI

        Diyarbakır Sur’da 1 Şubat’ta teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan Balıkesirli Piyade Uzman Çavuş Hasan Talay (27) da GATA’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 4 ay önce Hacer Talay ile evlenen şehit Talay’ın Kayseri 1. Komando Tugayı’ndan geçici görevle Sur’a gittiği öğrenildi. 8 gündür eşinin başından ayrılmayan Hacer Talay ölüm haberiyle yıkıldı. Şehit Talay’ın 27 Ocak’ta şehit olan 3 silah arkadaşının fotoğraflarıyla birlikte, “Allah rahmet eylesin komutanlarım, kardeşim. Allah sizin mertebenizi bize de nasip eder inşallah” yazısını paylaşması dikkat çekti.

        "KARDEŞİM BİR KAHRAMANDI"

        Şırnak Cizre’de dün PKK’lı teröristler güvenlik güçlerine silah ve el bombalarıyla saldırdı. Saldırıda Özel Harekât polisi Sivaslı Osman Yurt (44) ve Van nüfusuna kayıtlı er Vedat Dolançay şehit oldu. Şehit Yurt’un Ordu’daki eşi Rabia, oğulları Oğuzhan, Ömer Faruk ve Burak Yurt haberi alınca Sivas’a hareket etti. Şehidin ağabeyi Dursun Ali Yurt, “Bu vatanı terör örgütü bölemez. Allah’ın izniyle şehit kanları dökülen bu vatan, her zaman dimdik ayakta duracak. Kardeşim bu vatan için gözünü kırpmadan canını verebilecek bir kahramandı” dedi. Akşam saatlerinde Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda devriye gezen zırhlı araca düzenlenen roketatarlı saldırıda ise polis memuru Mehmet Güngördü şehit oldu.

        TÜRKÇE VE KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde önceki akşam sivil kıyafetli olarak bir kız arkadaşıyla alışveriş yaparken teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Abdulkadir Oğuz (32), memleketi Şanlıurfa’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Kürtçe ve Türkçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde acılı abla Remziye, “Ben şehit kardeşiyim, Peygamber kokusu geliyordu benim şehit kardeşimden” diye gözyaşı döktü.

        "OĞLUM SELVİ BOYLUYDU"

        Şehit Oğuz için ilk tören Yüksekova Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlendi. Şehidin naaşı okunan duaların ardından helikopterle Van’a, ardından da uçakla memleketi Şanlıurfa’ya götürüldü. 7 çocuklu ailenin iki oğlundan biri olan şehit polis Oğuz için ikindi vakti Şanlıurfa Dergah Camii’nde cenaze namazı kılındı. Baba Şevket ve anne Hatice Oğuz tabuta sarılıp ağladı. Acılı anne, “Benim oğlum selvi boyluydu” diye feryat etti. Kız kardeşi, üzerindeki üniformayı göstererek, “Bak senin üniformanı giydim ağabey” diye gözyaşına boğuldu.

        Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından Bediüzzaman Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze mezarlığa götürülürken “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Harran Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan Oğuz’un iş bulamayınca polis olduğu öğrenildi.

        TERÖRİSTLERİN BOMBASIYLA 2 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

        Şırnak'ın Uludere İlçesi Yemişli Köyü’nde oturan Ahmet Arttı (27), Abdulkerim (29) ve Diyar Oslu (33) dün sabah 73 FG 263 plakalı otomobille işe gitmek için yola çıktı. Köy çıkışında otomobile PKK’lılar tarafından önceden yerleştirildiği belirtilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada Ahmet Arttı ve Diyar Oslu olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan Abdulkerim Oslu, Uludere Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ahmet Arttı’nın Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde, Diyar ve Abdulkerim Oslu’nun da Uludere Devlet Hastanesi’nde görev yaptığı, işe gitmek için yola çıktıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ