Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Annesi için Türkiye'ye geldi, çocukları için Suriye'ye dönüyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir bankta annesinin kucağına yatan Ahmet Abdullah, dikkatimizi çekiyor. Abdullah, çocuklarını Azez’de bırakarak 20 gün önce tek gözü görmeyen annesini tedavi ettirmek için Türkiye’ye gelmiş.

        Günlerce hastane hastane gezen Abdullah annesi Emine’yi İstanbul’a kadar götürdüğünü anlatıyor. Ancak, Türk doktorlar daha önce Suriye’de geçirdiği kötü ameliyattan dolayı annesinin gözüne çare bulanamayacağını söylemiş.

        Azez’de yaşayan çocuklarını ve eşini merak ettiğini söyleyen Ahmet Abdullah, “Bir umut diye annemi getirdim ama sonuç alamadık. Azez’e gitmenin tehlikeli olduğunu biliyoruz. Ama çocuklarım ve eşim için endişeleniyorum. Onların yanında olmamız gerekiyor” dedi.

        ‘BOMBA KORKUMUZ YOK’

        İdlib’de yaşayan Aymen Yusuf, Türkiye’de kampta yaşayan kardeşinin yanına gelmekten başka çaresinin kalmadığını anlatıyor. Kardeşinin ailesiyle birlikte geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelerek kampa yerleştiğini söyleyen Aymen Yusuf, “Biz sonuna kadar direndik. Ancak, Rus uçakları ve Esad çok saldırmaya başladı.

        Zorlu bir yolculuğun ardından 10 gün önce Türkiye’ye geldik, kampta kalıyoruz. En azından üzerimize bomba düşecek mi korkusu yaşamıyoruz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ