Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Trabzon Arsin'deki mahallelilerin martı isyanı

        Kenan TAŞKIN /TRABZON

        Trabzon'un Arsin ilçesi sahilinde bulunan Yalı ve Cudibey mahallelerindeki ev sahiplerinin başı martılarla dertte. Özellikle fırtınalı havalarda günlerinin büyük bir bölümünü evlerin çatılarında geçiren martılar, gagalarıyla çatılarda bulunan bakalit tipi çatı kaplamalarını deliyor. Ev sahipleri martı dışkısının asitli olmasının da çatılara zarar verip çürüttüğünü savunuyor. Mahalle muhtarı ise "Çok şikâayet var ama yapacak bir şey yok" diyor.

        KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ

        Arsin İlçesinin Yalı Mahallesi sakinlerinden Ahmet Örnek, özellikle akşam saatlerinde apartamın çatısına konan martıların sabaha kadar burada tünediğini belirterek "Oturduğum apartman 3 katlı ve en üst katında ben oturuyorum. Seslerine alıştık artık ama bir de gagalarıyla evin çatılarına zarar veriyor ve delikler açıyorlar. Her yıl çatı onarmaktan canımız çıktı. Bunları kime şikayet edeceğiz anlamadık" dedi.

        'BİRİ BİZİ KURTARSIN'

        Cudibey Mahallesi'nde evi bulunan Hüseyin Gürsoy da aynı dertten yakınarak "Martılar yüzünden huzurumuz kaçtı. Her akşam çatıya çıkarak kovalıyorum ama az sonra yine geliyorlar. Çatıda durmalarına bir şey dediğimiz yok ama gagalarıyla çatıdaki örtüyü deliyorlar. Yaptıkları dışkı asitli olduğu için bir müddet sonra o dışkı çatıdaki örtüyü yakıyor ve hasar meydana geliyor. Muhtara söyledik. Ama bir şey değişmedi. Biri bizi bunlardan kurtarsın" diye konuştu.

        MUHTAR: YAPACAK BİR ŞEY YOK

        Cudibey Mahallesi muhtarı Halil Gürsoy, kendisine çok sayıda şikâyet geldiğini belirterek, "Ama ne yapabiliriz ki? Bunları zehirli yemlerle telef edecek halimiz yok. Yasal olarak da yapacak bir şey yok. En kesin yolu, ev sahipleri çatılarını saç veya kremit gibi sağlam çatı kaplamalarıyla kapatmaları" dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ