Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Yılmaz: Ülkemize dönük bir saldırı olması durumunda yekvücuduz ama...

        CHP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Suriye'deki gelişmelerle ilgili, "Ülkemize dönük bir saldırı olması durumunda yekvücuduz. Ancak, hükümetin ulusal güvenliğimizi ilgilendiren böyle kritik bir konuda muhalefete bilgi verme nezaketi göstermemiş olması, normal demokratik bir ülkede kabul edilemez bir durumdur. Bu bakımdan hükümetin acilen TBMM'ye bilgi vermesi gerekmektedir" ifadesini kullandı.

        Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın, "Arap Baharı" rüzgarına öncülük edip, Ortadoğu'nun lideri olma, egemen güçlerin gözüne girme hevesinin, milli çıkarlara ve ulusal güvenliğe telafisi mümkün olmayan zararlar verdiğini ileri sürdü.

        "Denklem dışına itilen Türkiye'nin, adım adım Suriye'deki iç savaş bataklığına sürüklendiği"ni savunan Yılmaz, şöyle devam etti:

        "AKP Hükümetini, bu denklem dışı kalmışlık psikolojinden kurtulma telaşıyla, Türkiye'yi daha da zora sokabilecek adımlar atmaktan vazgeçmeye, suhuletle ve en az zararla bu açmazdan kurtulmaya dönük iyi niyet ve devlet ciddiyetiyle yapılan uyarılara kulak vermeye davet ediyoruz. Hiç şüphe yok ki, Suriye'deki kaosun baş sorumlusu, Suriye'de mezhepçi anlayışla rejim değişikliği yapmak isteyenlerdir. Geldiğimiz aşama itibariyle Suriye terör ve dış müdahaleyle harap olmuştur."

        Yılmaz, Türkiye'yi Suriye'de savaşa sokacak bir oldubittiye kesinlikle karşı olduklarının altını çizerek, Suriye iç savaşının bugüne kadar en ağır maliyetini, Suriye halkından sonra Türkiye'nin ödediğine dikkati çekti.

        "MEŞRU MÜDAFAA ULUSLARARASI HAK"

        Terörün her türünü şiddetle kınadıklarını belirten Yılmaz, nereden gelirse gelsin, Türkiye'ye dönük her türlü saldırının meşru müdafaa çerçevesinde bertaraf edilmesinin, uluslararası hukukun da sağladığı bir hak olduğunu hatırlattı.

        CHP'nin yapıcı katkı ve eleştirilerinin, bu kritik aşamada dikkate alınması çağrısında bulunan Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Ülkemize dönük bir saldırı olması durumunda yekvücuduz. Ancak, hükümetin ulusal güvenliğimizi ilgilendiren böyle kritik bir konuda muhalefete bilgi verme nezaketi göstermemiş olması, normal demokratik bir ülkede kabul edilemez bir durumdur. Bu bakımdan hükümetin acilen TBMM'ye bilgi vermesi gerekmektedir."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ