Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP heyetinin Güneydoğu raporu: Sur’un eski günlerine dönmesi 5 yıl sürer

        GAZETE HABERTÜRK

        Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığında, milletvekilleri Ünal Demirtaş, Mehmet Göker, Vecdi Gündoğdu ve Ali Özcan’dan oluşan CHP heyetinin Diyarbakır ve Mardin’deki incelemelerine ilişkin raporu yayımlandı:

        HALK RAHATSIZ: Sorunun tarihi, sosyolojik, ekonomik, psikolojik birçok yönünün bulunduğunu yerinde tespit ettik. Bölgedeki vatandaşlarımız yaşananlardan son derece rahatsız.

        100 BİN İŞSİZ: 11 bin esnaf ve 100 bin çalışan işsiz durumda. Bugün silahlar sussa bile Sur esnafının yüzde 80’i yeniden dükkânını açamayacağını ve Sur’un eski günlerine gelmesinin en az 5 yıl süreceğini düşünüyor.

        HDP KAYBEDİYOR: HDP, terör ile arasına mesafe koyamamıştır ve bölgedeki ağırlığını da giderek kaybetmektedir.

        ÇÖZÜM MECLİS’TE: Bu sorunu çözecek olan organ, halkın seçilen meşru temsilcilerinin bulunduğu TBMM’dir. 4 partinin eşit sayıda milletvekili ile temsil edileceği komisyonda, Kürt vatandaşlarımızın sorunlarını çözecek ama üniter yapımızı, birlik ve beraberliğimizi bozmayacak, Batı’da yaşayan vatandaşlarımızın hassasiyetlerini de göz önünde tutacak bir çözüm üretilmelidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ