Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li vekiller hastanede inceleme yaptı

        Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sağlık Komisyonu üyesi milletvekilleri Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

        Sabah erken saatlerde hastaneye gelen CHP'li komisyon üyeleri, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Ankara Milletvekilli Murat Emir, Numune Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Nurullah Zengin tarafından karşılandı.

        İlk olarak acil servisi ziyaret eden milletvekilleri, daha sonra polikliniklere geçerek hastalarla görüştü. Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini de gezen CHP'li vekiller, Ankara patlamasında yaralanan Furkan Geçgin ve İlyas Kaya'yı da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Ziyaretin ardından komisyon üyesi milletvekilleri hastane önünde basın açıklaması yaptı. CHP Muğla Milletvekili Ali Şeker, sağlık hizmetlerini yerinde görmek için saha araştırması yaptıklarını belirterek, "2000'li yıllarda doktora gitme oranı yüzde 2.3 iken, bu oran şimdi 8.4'e çıkmıştır. Doktora ve hastaya gidişteki bu orandaki artışın nedenini araştırıyoruz. Avrupa'yı da geçmiş durumdayız. Anormal bir artış söz konusu. Sistemde mi yoksa insanlar da mı sorun var. Bunu inceliyoruz" diye konuştu.

        CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise acil serviste aşırı yoğunluk yaşandığını tespit ettiklerini vurgulayarak, "Sorunları yerinde tespit etmek ve görmek için buradayız. Doktora erişmek kolay ancak hastaneden çıkmak, ilaca ulaşmak zor. Polikliniklerde son derece kalabalık. Dileyen dilediği hastaneye gider sözünün balon olduğunu burada hep beraber tespit ettik. Doktorlar polikliniklerde ortalama 50 hastaya bakıyor" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ