Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 17 Şubat Ankara Patlama anı görüntüleri: 28 Ölü, 61 yaralı!

        Ankara'da askeri servis aracı geçişisırasında bomba yüklü araçla saldırı oldu. Ankara'nınen merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi.

        Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.

        NUMAN KURTULMUŞ: 28 ÖLÜ

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da gerçekleştirilen saldırıda 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini 61 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı. Kurtulmuş, "En kısa zamanda bu saldırılarının arkasında kimin, kimlerin olduğu ortaya çıkarılacaktır" dedi.

        ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Valilik yetkilileri, yaptığı açıklamada, bugün saat 18.30 sıralarında İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi esnasında, bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu patlama meydana geldiği belirtildi.Yaralıların tedavisine çevrede bulunan hastanelerde devam edildiği belirtildi.

        Harita

        RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), Ankara'da askeri servis konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi kararlaştırıldı.

        RTÜK'ten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:"15 Şubat 2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci maddesinde 'milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda' geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleşen patlama da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür."

        Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

        TSK'dan yapılan açıklamada; saldırıda bir tuğgeneral ve eşinin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ