Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bakan Veysel Eroğlu: Terör örgütü duyumu var

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'daki patlamaya ilişkin, "Bir terör örgütünün patlama gerçekleştirdiği şeklinde duyum var" dedi.

        Ankara'da meydana gelen patlamanın sesi, CHP'nin grup önerisinin görüşüldüğü sırada TBMM Genel Kurulunda da duyuldu.

        Milletvekillerinden bazıları, patlama sesinin etkisiyle sıralarından kalktı ve ne olduğunu anlamaya çalıştı.

        HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Genel Kurul çalışmalarına kısa süre ara verilmesini ve patlamayla ilgili bilgi almak istediklerini söyledi.

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclise çok yakın bir yerde patlama gerçekleştiğini belirterek, patlamanın tüm Meclis kampüsünde hissedildiğini, konuşmacıları motive olarak dinlemekte zorlandıklarını kaydetti. Özel de Genel Kurulun çalışmalarına kısa bir süre ara vermesini istedi.

        AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Türkiye'nin çok çeşitli yerlerinde terörle mücadele yürütüldüğünü ifade ederek, bu çerçevede yaşanan bazı olayların olduğunu söyledi. Bostancı, "Meclise yakın ya da uzak olması özel bir önem taşımıyor. Meclisin rutin gündemine takip etmesi uygun" dedi.

        TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi de resmi açıklama olmamasına rağmen terör faaliyeti izlenimi veren bir patlama meydana geldiğini belirterek, "Milletimizin birliğine yönelik bu eylemleri şiddetle kınıyorum. Bu şekilde hiçbir eylem milletimizin moral ve motivasyonunu bozamayacaktır. Yaralanan vatandaşlara acil şifalar diliyorum. Meclisimiz normal çalışmasına devam edecektir. Böyle bir patlama olabilir. Türkiye'nin çeşitli yörelerinde zaman zaman terör eylemleri olmaktadır. Bu eylemler var diye TBMM çalışmalarına ara vermez" diye konuştu.

        MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da Meclisin çalışmalarına devam etmesi gerektiğini kaydetti.

        "ARKADAŞLARIMIZ İÇİN ENDİŞELENDİK"

        Yeniden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kimse 'Meclis çalışmalarını durdursun' demez. Savaş sırasında çalışan Meclisin terör olaylarından dolayı çalışmama durumu olmaz ama herkesin binada üçer tane çalışanı var. Meclise yakın patlama Meclis açısından farklı bir şey ama hepimiz gayet insani duygular içinde arkadaşlarımız için endişelendik" dedi.

        Özel, bakanların Meclisi bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

        Bunun üzerine söz alan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

        "Mahiyetini tam olarak bilemiyoruz. DSİ binasının camları da kırılmış. Şu anda ambulanslar, ekipler orada müdahale ediyor. Yaralıların olduğunu tahmin ediyoruz. Detaylı bilgi gelmeyince daha sonra açıklama yapmak uygun olur diye düşündüm. Ama bir terör örgütünün patlama gerçekleştirdiği şeklinde bir duyum var. Bunu yapanları lanetliyorum. Yaşamını kaybedenlerin olmamasını arzu ediyoruz. Bu Meclis savaşta çalışan bir Meclis. Meclisin faaliyetine devam etmesi teröre olan tavır açısından önemli."

        CHP'nin "Suriyeli sığınmacıların sağlık durumlarının topluma etkisiyle" ilgili grup önerisi kabul edilmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ