Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başbakan'dan patlma ile ilgili ilk açıklama

        Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından "patlama bilgisi geldi, bakacağız" açıklamasında bulunan Başbakan Davutoğlu ardından yazı bir açıklama yaptı. Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

        "Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar.

        Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız. Bu menfur saldırıyı istismar ederek provokasyona yeltenecek şer odaklarına karşı yüce milletimizin engin ferasetine ve sağduyusuna güveniyorum. Uzunca bir süredir, terörün hedefi olan ve birçok badireyi daha fazla kenetlenerek aşmış milletimiz, bu saldırılar karşısında da vakar ve dayanışma içerisinde bu zor koşulların üstesinden gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk ve adalet çizgisinden sapmadan, terör ve şiddete prim vermeden, öncelikle kendi ulusal güvenliğini koruyacak insani değerleri herkes adına savunmaya devam edecektir."

        DAVUTOĞLU BRÜKSEL GEZİSİNİ İPTAL ETTİ

        Başbakan Davutoğlu, AB Zirvesi için Brüksel'e gidecekti. Ankara'daki patlama nedeniyle iptal etti.

        BAŞBAKAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NE GEÇTİ

        Başbakan Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı sarayındaki güvenlik zirvesinden çıkarak AK Parti Genel Merkezi'ne geçti.

        ÖMER ÇELİK VE BEKİR BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

        AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor" dedi.

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı sabır dilerim" dedi.

        LÜTFİ ELVAN: LANET OLSUN

        Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "(Ankara'daki patlama) Lanetliyoruz. Hele hele insan haklarıyla ilgili tasarıyı görüştüğümüz bir anda böyle bir patlamayla karşı karşıya kalmak çok üzücü. Lanet olsun bu insanlara, bunları gerçekleştirenlere; kim nasıl ne şekilde yaptıysa" dedi.

        ABDULLAH GÜL'DEN SALDIRIYA KINAMA

        11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'daki hain saldırıyı lanetliyorum. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu saldırılar birlik ve beraberliğimizi asla yıkamayacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ