Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mardin şehitleri için askeri tören düzenledi

        Mardin'in Dargeçit İlçesi Eski Beğendi Köyü'nde dün gece PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin, Astsubay Çavuş Abdil Kadir Çelik ve Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal için bugün Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda tören düzenlendi.

        Törene şehit askerlerin yakınları ile Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Başkanı Bülent Koç, Emniyet Müdürü Lütfüllah Uğur İpekcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karasavuran, ilçe kaymakamları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende şehitlerin yakınları gözyaşları döktü.

        Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un okuduğu dualardan sonra şehitlerin cenazeleri, arkadaşlarının omuzunda cenaze aracına taşınarak Mardin Havalimanı'na götürüldü. Ardından Jandarma Üsteğmen Emrah Şahin'in cenazesi Mersin'e, Astsubay Çavuş Abdil Kadir Çelik'in cenazesi Manisa'ya ve Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Karadal'ın cenazesi Gaziantep'e askeri uçaklarla gönderildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ