Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kayseri'de Boydak Holding'e paralel yapı operasyonu! Boydak Holding şirketleri ve markaları neler?

        Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY'ye finans desteği sağlandığı iddiaları üzerine Boydak Holding'in yöneticilerine yönelik operasyon düzenlendi.

        Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, holdingin yöneticilerinden Memduh Boydak, Erol Boydak ve Murat Bozdağ evlerinde gözaltına alındı.

        Zanlıların evleri ile holding merkezinde arama başlatıldı.

        BOYDAK HOLDİNG ŞİRKETLERİ VE MARKALARI

        1957 yılında Kayseri’de temelleri atılan Boydak Holding, mobilyadan, tekstile, kimyadan pazarlamaya, demir-çelikten lojistiğe, enerjiden bilişime kadar birçok alandaki faaliyetlerini sürdürmektedir. 41 şirkete sahip Boydak Holding, 8 ayrı sektörde faaliyet göstermektedir. Boydak Holding çatısı altında, Türkiye’nin en önemli markaları arasında yer alan İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor.

        GÜL: ÜMİT EDERİM RENCİDE EDİLMEZLER

        Cuma namazını Sarıyer Orman Bölge Müdürlüğü içinde bulunan Fatih Ormanı Camii'nde kılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gözaltılar soruldu. Gül, "Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliliğiyle bilinen bir aile. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler" yanıtını verdi.

        EDİRNE'DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

        Edirne'de, paralel yapı ve cemaate yakın olduğu iddia edilen bazı iş yeri, vakıf ve pansiyona, polis ekiplerince eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, sabah saatlerinde kentin çeşitli bölgelerinde bulunan ve paralel yapı ve cemaate yakın olduğu iddia edilen bazı iş yeri, vakıf ve pansiyona operasyon düzenlendi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, söz konusu adreslerde yapılan aramalarda, bazı evrak ve dosyalara el koyuldu.

        Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ