Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sur şehidi İbrahim Tetik'in cenazesi Kütahya'ya gönderildi

        Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik için tören düzenlendi.

        Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, özgeçmişi okundu ve dua edildi.

        Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak amacıyla görevlerine artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

        Çelikkollu, şunları kaydetti:

        "Hukuku, insan temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki; Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

        Daha sonra şehit Tetik'in naaşı Kütahya'ya uğurlandı.

        Törene Vali Hüseyin Aksoy, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ