Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boğaz'daki intihar olayında yeni gelişme: 2 kadın gözaltında

        Mustafa ŞEKEROĞLU / Yusuf DOĞAN-İSTANBUL

        Köprü korkuluklarına çıkan 45 yaşındaki Erol Çetin'i müzakereci polis, tam 1 saat süren çabaları sonucunda intihardan vazgeçirdi. Çetin'in korkuluklardan ineceği sırada bir minibüsteki iki kadın, "Atlasana trafiği niye oyalıyorsun" diye bağırdı. Çetin de kendini boğazın sularını bıraktı. 2 kadın 'intihara yönlendirme' suçundan gözaltına alındı.

        Ekonomik sıkıntı çektiği öğrenilen 45 yaşındaki Erol Çetin, dün saat 10.30 sıralarında otomobiliyle Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Köprüde durdurduğu otomobilinden inip korkuluklara çıktı. Güvenlik kamera görüntülerinden korkuluklara bir kişinin çıktığını fark eden Köprü Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, hemen bölge ekiplerine bilgi verdi. Bu sırada Köprü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesindeki müzakereci polis de olay yerine giderek Çetin'i intihardan vazgeçirmek için kolları sıvadı.

        "ATLASANA NE OYALIYORSUN İNSANLARI"

        Müzakereci polis, tam bir saat boyunca Çetin ile konuşarak sorunlarının çözümünde yardımcı olunacağına söz verdi. Çetin de ikna oldu. Ancak intihar girişimi nedeniyle köprü trafiğinin sıkışmasına tepki gösteren bir minübüsün sürücüsü aracını durdurdu. İki aileden toplam 9 kişinin bulunduğu minibüsteki 2 kadın "Atlasana, ne oyalıyorsun insanları" diye bağırdı. Tepkiler üzerine Erol Çetin, kendini boşluğa bıraktı.

        İNTİHAR ANI AMATÖR TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

        İntihar anı amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedilen Çetin'i, Deniz Polisi hemen alıp, Ortaköy Sahili'nden karaya çıkarttı. Burada bekleyen sağlık görevlileri, Çetin'e uzun süre kalp masajı yaptı. Ancak Erol Çetin tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

        İKİ KADIN GÖZALTINDA

        Acı olayın ardından polis, Çetin'e sözlü sataşarak intiharına neden olduğu öne sürülen Merve Ö.(27) ve Hülya U.(49) adlı kadınları 'intihara yönlendirme' suçundan gözaltına alındı. Kadınlar bugün (çarşamba) adliyeye çıkartılacak...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ