Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Korumaya muhtaç çocuklara 11 merkezde destek

        GAZETE HABERTÜRK

        Korunmaya muhtaç çocukların bedenen, ruhen, ahlaken ve fikren olumlu gelişmeleri için maddi ve manevi destek sağlanması, güvenlik duygularının aşılanması, anne sevgisi ve aile anlayışı içinde kimsesiz çocukların barındırılması ve eğitilmesi için çocuk destek merkezleri ve yuvaları kuran Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İstanbul’da 11 merkezle korunmaya muhtaç çocuklara destek sağlıyor.

        11 ayrı merkez Megakentte toplam 348 kişi kapasiteli 11 çocuk destek merkezi bulunuyor. Suça sürüklenen kız çocuklarının rehabilitasyonuna yönelik Türkiye’de ilk olan Kemerburgaz Çocuk Destek Merkezi ise 40 kişilik kapasitesiyle kız çocuklarına destek sağlıyor.

        İl genelinde cinsel istismara maruz kalmış kız çocukları için toplamda 76 kişilik kapasite ile 4 çocuk destek merkezi; gebe çocuk ve çocuk anneleri için 20 kişilik kapasite ile 1 adet çocuk destek merkezi hizmet veriyor.

        60 kişiliklik Ağaçlı Çocuk Destek Merkezi ise suça sürüklenen ve madde bağımlılığı tedavisi tamamlanan erkek çocuklarının tekrar bağımlılığa bulaşmamaları için destek sağlıyor. Ayrıca merkezden hizmet alan çocukların eğitime devam etmeleri için merkezin bahçesinde MÜSİAD işbirliğiyle kurulan ilköğretim okulu da bulunuyor.

        Kabul istasyonu 60 kişilik Yeldeğirmeni Çocuk Destek Merkezi ise ebeveynleri tarafından ihmal ve istismar edilerek her türlü tehlikeye karşı korumasız kalan ve sokakta barınan sığınmacı çocuklara hizmet veriyor. Ayrıca sokakta yaşayan ve sokakta çalıştırılan çocukların ilk kabul ve değerlendirmelerinin yapıldığı 72 kişi kapasiteli 3 adet ilk kabul istasyonu da merkezler arasında bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ