Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Fransız Sarayı’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü resepsiyonu verildi

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı’nda, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle resepsiyon verildi.

        Resepsiyonda Yves-Rocher Vakfı’nın ‘Toprağın Kadınları’ projesi kapsamında bir Türk kadınına da ödülü takdim edildi. ‘’Nimri’de Yeniden Hayat’’ projesini gerçekleştiren Özge Özgül Aksu’ya ödülü Yves-Rocher Vakfı Başkanı Jacques Rocher verdi.

        Başkonsolos Domenach, gecede yaptığı konuşmada, Fransa’nın kadınerkek eşitliğine büyük önem verdiğini vurgulayarak, düzenlenen gecenin temasının ‘kadın ve çevre’ olduğunu açıkladı.

        Domenach, “Türkiye’de gözlemci olarak kadın konusunun ne kadar polarize olduğunu görüyorum. Türk toplumunun farklı kesimlerinde, toplumun diğer kesimlerinin maçoluğunun ne kadar eleştirildiğini de biliyorum. Ancak, konu kadın hakları olunca, farklı kıyılardan olan kadın derneklerinin ayrıştıklarından daha fazla birleştiklerini gözlemleme imkânım oldu’’ dedi.

        Fransa’nın kadınerkek eşitliğine büyük önem verdiğini vurgulayan Domenach, Fransız diplomatik temsilciliklerinde, kadın hakları konusu için, erkeklerin ve kadınların bir arada olduklarını söyledi.

        “Kadınları desteklemek benim için bir gerekliliktir” diyen Yves-Rocher Vakfı Başkanı Jacques Rocher, ‘’Nimri’de Yeniden Hayat’’ projesini gerçekleştiren Mimar Özge Özgül Aksu’ya ödülünü takdim etti. Hazırladığı proje ile ödülü kazanan Özge Özgül Aksu ise “Geçmişim ve köklerimle buluşmamı sağlayan Nimri ile bu ödülü kazandım. Bu ödülü geleceğimiz olan tüm çocuklar adına hepsini temsilen yeğenlerim Eren ve Eylül’e ithafen almak istiyorum’’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ