Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AK Partili Süleyman Soylu: PKK darbe anayasasının ürünüdür

        Enis YILDIRIM/TRABZON

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kalkınma, büyüme, değişim ve reform yapabilme kabiliyetinin yeni anayasa ile mümkün olabileceğini söyledi. Bakan Soylu, "Türkiye'de hala bir PKK süreci, terör süreci varsa bilin ki, bu darbe anayasasının ürünüdür. Türkiye'de hala ekonomik olarak birtakım meseleleri aşamıyorsak bilin ki bu darbe anayasasıdır" dedi.

        "KOALİSYONA HAZIRLIK YAPILDI"

        Trabzon'da gazetecilerle bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün muhalefet partilerinin tutumu, yani anayasayı değiştirmemekteki direnmesinin temel sebebi, bunun bir muhakkak ki eski Türkiye alışkanlıklarından kaynaklanmasıdır ama en en önemli temel sebeplerinden bir tanesi de bu değişirse Türkiye çok önemli bir sıçrama daha gerçekleştirir ve bu iktidar partisinin lehine olur. Bu bakış sığ bir bakıştır" dedi.

        Bakan Soylu daha sonra şunları söyledi:

        "Kasım seçimlerinde aynı sonuçlarla karşı karşıya kalsaydık, Sur, Cizre, Silopi, Silvan, Dargeçit, Varto yani şu çok net ve açıktır, bu hazırlık Türkiye'de koalisyon hükümetlerine yönelik yapılmış bir hazırlıktır. Bu hazırlık Türkiye'nin geleceğine yönelik yapılmış bir hazırlıktır. Bu hazırlığı başaramayanlar, Suriye üzerinden, YPG üzerinden, PYD üzerinden, Türkiye'ye ikinci bir Huruç harekatı gerçekleştirmişlerdir. Eğer 7 Haziran'da 1 Kasım seçim sonuçlarını istedikleri noktada tutabilmiş olsalardı işte bu kolaydı. Bunu milletimiz gördü ve gerekli cevabı verdi. Bundan sonra Türkiye'nin söylediğim yürüyüşünü bir şekilde engelleyebilmek için ellerinden geleni yaptılar ama biz Türkiye'nin gündemini teröre mahkum etmedik".

        "250 MİLYAR ÖDÜYORUZ"

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, sosyal güvenlik kurumu olarak 180 milyar emekli parası ve 60 milyar da sağlık ödemesi yaptıklarını söyledi.

        Bakan Soylu, "Yaklaşık 250 milyar ise bir işlem hacmimiz var. Sayın Başbakanımızın da bu konuda emeklilerimize verdiği bir söz var. Biz diyoruz ki herhangi bir müessese maaşları yatırma karşılığı promosyon alıyorsa biz de bu 250 milyardan emeklilerimizi istifade ettirelim. Özel ve kamu bankalarıyla da görüşüyoruz. Kamu bankalarıyla 3 ile 4 gün önce bir görüşme daha yaptık. Bu ayın sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğimiz ve nasıl bir süreç ortaya koyacağımız hemen hemen belirlenecektir" dedi.

        Bakan Soylu, arzularının emekliye maaşı dışında bir katkı sunmak olduğunu, bunu gerçekleştirmeleri durumunda ise mutlu olacaklarını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ