Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saldırıda ölen Ozancan, gar patlamasında arkadaşını yitirmişti

        GAZETE HABERTÜRK

        Saldırının gerçekleştirildiği otobüs durağı ve metro istasyonu, hafta sonu o saatlerde, dershanelerden çıkan öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Dün YGS’den çıktıktan sonra arkadaşlarıyla stres atan öğrenciler de eve dönmek için duraktaydı. Ankara’nın güney ve batı semtlerinde yaşayanların hafta sonları Kızılay’a araçlarıyla gelmek yerine metro ve otobüsleri tercih ettikleri biliniyor.

        HABER ALINAMIYOR

        Saldırı öncesi annesiyle telefonda konuşarak otobüse bindiğini söyleyen Çankaya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi Elvin Buğra Arslan isimli gençten ailesi daha sonra haber alamadı. Kuzeni, sosyal medya üzerinden görenlerin haber vermesi için çağrıda bulundu.YGS’ye giren Doğukan Özdemir isimli bir genç de saldırıda hayatını kaybetti.

        MESAJI YÜREK BURKTU

        Patlamada ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş da yaşamını yitirdi. Akkuş, 15 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yaşanan gar patlamasında yakın arkadaşını kaybetmişti. Akkuş, sosyal medyada “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak” mesajını paylaşmıştı.

        AİLELER HASTANELERE KOŞTU

        Patlamanın ardından yakınlarını ve çocuklarını aramak için çok sayıda vatandaş Kızılay’a akın etti. Hafta sonu olduğu için büyük çoğunluğu evinde bulunan çok sayıda doktor ise yaralılara yardım etmek için olay yerine ve hastanelerine gitti.

        ‘SİNİR KRİZİ GEÇİREN ÖĞRENCİLERİ SAKİNLEŞTİRDİK’

        Patlama sırasında olay yerine 500 metre mesafede bulunan muhabirimiz Saliha Çolak, izlenimlerini şöyle anlattı:

        -ABD Elçiliği’nin karşısında bulunan Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde beklerken büyük bir patlama sesi duydum. Sesin geldiği Kızılay tarafına doğru yöneldik. Yolda dershaneden çıkan ortaokul öğrencileriyle karşılaştık. Sinir krizleri geçiren ve ağlayan çocukları yatıştırmaya çalıştıktan sonra yürümeye devam ettik.

        -Meşrutiyet Caddesi’ne geldiğimizde olayın üzerinden 15 dakika geçmişti. Geçen saldırıdaki gibi tamamen yanmış bir otobüs ve bir otomobil itfaiye ekipleri tarafından söndürülüyordu. Biraz uzakta, dikkatli bakınca bir otomobil olduğunu anlayabildiğimiz, tamamen yanarak demir yığınına dönüşmüş araç dikkat çekiyordu. Onun yanında arka kısmı tamamen yanmış bir taksi, onun da yanında yine arka bölümü ağır hasar görmüş bir özel halk otobüsü duruyordu. En arkada ise bombadan en fazla hasar alarak tamamen yanan otobüs duruyordu.

        -Yoldan geçen özel araçlar da bombanın etkisiyle sağa sola savrulmuş, bir tanesi refüjün üzerine fırlamıştı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların camları parçalanmıştı. Patlayan otomobilin şanzımanı da bulvarın karşı tarafındaki kaldırıma fırlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ