Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa MHP'den CHP'ye sert eleştiri

        GAZETE HABERTÜRK/ ANKARA

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’nin dokunulmazlık konusundaki tutumunu eleştirdi, “CHP; devletin ve milletin düşmanı mıdır, dostu mudur bunu açıklığa kavuşturmalı; Atatürk’ün mirasına ihanet etmekten vazgeçmelidir” dedi.

        Yalçın, yazılı açıklamasında, siyasetin iktidardan kaynaklanan belirsizlik ve çözümsüzlük illetinin pençesine düştüğünü belirterek, siyasi zikzak ve tutarsızlıkların itibar gördüğü bir süreçten geçildiğini kaydeti.

        Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Anayasa Mahkemesi’nin, 2 gazetecinin tutuklanmasıyla ilgili hak ihlali kararına ilişkin açıklamalarını eleştirdi. Cumhurbaşkanı’nın mevcut Anayasa içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, aksi halde kaos çıkacağını dile getirdi.

        Yalçın, “Ben Anayasa’nın verdiği yetkiyle canımın istediğini yaparım; istediğim kararı beğenirim; işime gelmeyeni de tanımam. Çünkü halkın oyuyla seçildim” zihniyetiyle devletin yönetilemeyeceğini kaydederken, “Yönetilmeye kalkılırsa bunun adı keyfî yönetim, despotluk veya bir başka deyişle dikta rejimi olur” ifadesini kullandı.

        ‘CHP ARKA BAHÇE’

        Semih Yalçın, CHP’nin, son günlerde partilerine yönelik saldırgan bir tutum sergilediğini belirterek, CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndaki tutum değişikliğinin tabanına yönelik kaygıdan kaynaklandığını vurguladı.

        HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelince CHP’nin, bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediğini anımsatan Yalçın, şöyle devam etti: “CHP’nin örtülü hedefi, demokrat görünüp gizliden gizliye HDP’yi korumaktır. CHP’liler ve bu partiyle ağız birliği edip MHP’yi kaçak Saray’ın arka bahçesi olmakla itham edenler şunu iyi bilmelidir: MHP Lideri ve partimiz, hiçbir kişi ve kurumun arka bahçesi değildir. Ama CHP; hem HDP’nin hem de genel anlamda birlik ve bütünlüğümüzün geleneksel düşmanlarını üreten bataklığın, marjinal solun arka bahçesidir. CHP; devletin ve milletin düşmanı mıdır, dostu mudur bunu açıklığa kavuşturmalı; Atatürk’ün mirasına ihanet etmekten vazgeçmelidir.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ