Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son Dakika: Diyarbakır Bağlar'da yaralanan 1 polis şehit oldu

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde yolu trafiğe kapatıp bazı araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, 10 polis memuru yaralandı, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

        Diyarbakır'da dün gece hendek kazıp barikat kurmak isteyen ve araçları ateşe veren PKK'lıların güvenlik güçleriyle çatışmaya girdiği merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde bugün saat 03.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yasak kararıyla birlikte PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

        Bağlar'da gece Kaynartepe, Muradiye ve 5 Nisan mahallelerinde bir grup terörist yolu trafiğe kapatıp, bazı araçları ateşe verdi. Ara sokaklarda çukur kazmaya çalışan teröristler polise uzun namlulu silahlarla saldırdı. Teröristlere karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 11 polis yaralandı, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı polis memurlarından biri şehit düştü.

        EŞİ ŞEHİT POLİSİ MONTUNU GİYEREK İLE UĞURLADI

        Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nin sokağa çıkma yasağı getirilen Kaynartepe Mahallesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polis memuru 25 yaşındaki Ebubekir Durmuş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

        Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehidin eşi Aylin Durmuş, askeri erkan ile şehit polisin meslektaşları arkadaşları katıldı.

        Şehit Ebubekir Durmuş'un Türk bayrağına sarılı tabutunun katafalka bırakılmasıyla başlayan törende dualar ile şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Durmuş'un 10 Nisan 2013 tarihinden beri Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı belirtildi. Törene şehit eşinin montunu giyerek katılan Aylin Durmuş, tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Eşi Aylin Durmuş'u şehidin arkadaşları teselli etmeye çalıştı.

        "İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ ALÇAKLAR"

        Törende konuşan Emniyet Amiri Fatih Sancak, "Ebubekir Durmuş, hendek kazıp, barikat kurmaya çalışan baskı ile halk üzerinde korku salan teröristlerle yaşanan çatışmada şehit düşmüştür. İnsanlıktan nasibini almamış alçaklar şahadet mertebesinin bizim için ne ifade ettiğini bilmedikleri için bu kutsal vatan mücadelesinde bizleri yıldıramayacaklarını görememektedirler. Duysun ve bilsinler ki geride aynı uğurda mücadele vermeye hazır yüz binler bulunmaktadır. Onlara dualarıyla güç veren milyonlar var. Bu yüze ruh onları kazdıkları hendeklerde yok edecektir" dedi.

        Daha sonra şehidin tabutunu meslektaşları tekbir getirerek ambulansa taşıdı. Gözyaşları içinde uğurlanan şehit Ebubekir Durmuş'un cenazesi toprağa verilmek üzere baba ocağı Adana'ya gönderildi.

        HALK GÖÇ EDİYOR

        Bağlar İlçesi'nin en büyük mahallerinden olan Kaynartepe Mahallesi'nde oturanlar, operasyon başlaması ardından yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte evlerini terk etti. Mahallenin tüm giriş ve çıkışlarında zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri zırhlı araçlardan sık sık anons yaparak mahallede sokağa çıkma yasağı uygulandığını bildirdi.

        Diyarbakır'ın en önemli geçiş noktalarından Koşuyolu Caddesi de sokağa çıkma yasağı kapsamında olduğu için araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Merkez Bağlar ve Kayapınar ilçelerini Yenişehir ve Sur'a bağlayan en önemli güzergahlardan biri olan Koşuyolu Caddesi'nin Ofis Semti çıkışı olan Ofis Alt Geçidi de trafiğe kapanmasının ardından, Ofis-İstasyon ve Ofis- Seyrantepe güzergahlarında araç yoğunluğu oluştu.

        YASAK GENİŞLETİLDİ

        Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nin saat 03.00'den itibaren Kaynartepe Mahallesi'nde getirilen sokağa çıkma yasağı genişletildi. Kaymakamlık, bazı caddelerde de bugün saat 09.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı getirdi. Bağlar Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "İlçemiz Kaynartepe Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarınca çukurlar kazılacağı, barikatlar kurulacağı sokaklara patlayıcı yerleştirileceği, terör örgütü tarafından başta okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize yönelik saldırı, yol kesme eylemlerinin yapılacağı, patlayıcı madde kullanılacağı, bu şekilde vatandaşlarımızın yaşam ve seyahat güvenliğinin engelleneceği yönünde çeşitli güvenlik birimlerince tarafımıza ciddi istihbari bilgiler ulaştırılmıştır. Tüm bu tehlike ve olumsuzlukların giderilmesi, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerimizce gerçekleştirilecek faaliyet esnasında halkın can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla; Gürsel Caddesi'nin Cemiloğlu Caddesi'nden Bağlar Dört Yol'a kadar olan kısım ve Nukhet Coşkun Caddesi'nin tamamında 15 Mart 2016 Salı günü 09.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

        PATLAMA VE SİLAH SESLERİ YÜKSELİYOR

        Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyonlar öğle saatlerinde de sürüyor. Operasyonlar kapsamında mahalleden zaman zaman patlama ve silah sesleri duyuluyor. Kaynartepe Mahallesi'nden Koşuyolu Caddesi'ne çıkan bütün sokak başlarında zırhlı araçlarla birlikte polis özel harekat timleri hazır bekletiliyor.

        Dün akşam çıkan olaylar sırasında Koşuyolu Caddesi üzerinde ateşe verilerek yakılan araçlardan geriye kalanlar hala duruyor. Yasak ve operasyon devam ederken, haberi yeni alan bazı mahalle sakinlerinin mahalleden çıkışı da sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ