Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İETT'ye yeni rüzgâr türbini

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), rüzgâr enerjisi kaynaklarının sayısını artırarak işletmedeki elektrik ihtiyacının karşılanması ve iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

        Daha önce, Beylikdüzü Metrobüs Park Sahası’na rüzgâr türbini kurulumu gerçekleştiren İETT, şimdi de Kartal Peron Alanı’na rüzgar türbini kurdu. Kartal’daki 2.4 kilovatlık rüzgâr türbini ile şehir şebekesinden bağımsız şekilde elektrik üretilecek.

        Ayrıca 6 kilovatlık güneş panelleriyle desteklenecek olan sistemle peron alanında yer alan işletme binasına elektrik sağlayacak. Yıllık enerji üretim miktarına göre sistem yılda yaklaşık 3 bin kilogram karbondioksit gazı salımını engelleyecek ve yaklaşık 250 ağacın sağlayacağı katkıyı sağlayacak.

        17 BIN KILOVAT ÜRETIM

        İETT, ekonomi, ekoloji, enerji ve etkinliğini kapsayan prensiple yola çıkarak, 2023 vizyonu için kaynakların verimli kullanılmasına yönelik projelere devam edeceğini de duyurdu.

        Bu kapsamda İETT, Beylikdüzü Metrobüs Park Sahası’nda rüzgâr enerjisinden elektrik üreten ilk rüzgâr türbinini kurulumunu 2015 Kasım ayında gerçekleştirmişti. Şebeke elektriğinden bağımsız şekilde çalışan ve Beylikdüzü Metrobüs İşletme binasına elektrik sağlayacak sistemin yılda yaklaşık 17 bin kWh üretim yapması öngörülmüştü.

        PERON ALANININ ELEKTRİĞİ RÜZGÂRDAN

        İETT, 2015 Kasım ayında Beylikdüzü’ne kurduğu rüzgâr türbininin ikincisini Kartal Peron Alanı’nda faaliyete geçirdi. Şehir şebekesinden bağımsız olarak peron alanı elektriği üretilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ