Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP kadın kolları Başkanı Köse: "Genel başkanımız Kılıçdaroğlu'nun sonuna kadar arkasındayız"

        CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, çocuklara yapılan istismarlara karşı CHP'li kadınların bir set olacağını belirterek, "Bu yaptığınız, insanlığa da kadınlığa da hele hele anneliğe hiç sığmadı. Biz çocuklarımızın da genel başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız, kuru gürültüyle suçunuzu bastıramazsınız." dedi.

        Köse, Karaman'daki çocuk istismarı iddialarına ilişkin, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

        Açıklamaları nedeniyle 3 günden beri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "çirkin bir saldırı" başlatıldığını belirten Köse, "Genel Başkanımızın sözlerini anlamak zeka ve vicdanla alakalıdır." ifadesini kullandı.

        Üzücü olanın bu olaya kadınların alet edilmesi olduğunu savunan Köse, kadınlara seslenerek, "Bu çirkin oyuna gelmeyin." diye konuştu.

        AK Parti'li kadınların CHP Genel Merkezi önünde "Sema Ramazanoğlu yalnız değildir" sloganlarıyla gösteri yaptığını anımsatan Köse, şöyle devam etti:

        "Neymiş dertleri, Genel Başkanımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 'Çocuklara sahip çıkın, vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor, Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda, o zaten hiç konuşmuyor' demiş. 45 çocuğa tacizin konuşulduğu, sorumluların ve yetkililerinin sessiz kaldığı üstelik Aile ve Kadından Sorumlu Bakanın, 'bir defa böyle bir şey olması kurumumuzun saygınlığını zedelemez' söylemi karşısında, insanların, onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda, genel başkanımız, duyarlılık göstermiş, 'ey yetkililer, çocuklarımıza sahip çıkalım' demiş. Hakaret bunun neresinde, kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde. Sizin bakanınız, Rıza Zarrab için, 'Sana kimse bir şey yapamaz ben senin önüne yatarım' dediğinde, bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadınız, hatta alkış tuttunuz. İşinize gelmeyince mi cinsiyetçi söylem?"

        "Asıl, 45 çocuğumuza tacizde ayaklanacaktınız, o zaman feryat edecektiniz. Ensar Vakfı'na, taciz olayına sahip çıkan, bakanınız için ayaklanacaktınız" diyen Köse, böylesi bir suça sessiz kalanların, bu davranışlarıyla bu suça bir kez daha ortak olduğunu öne sürdü.

        Çocuklara yapılan istismarlara karşı CHP'li kadınların bir set olacağını vurgulayan Köse, "Bu yaptığınız, insanlığa da kadınlığa da hele hele anneliğe hiç sığmadı. Biz çocuklarımızın da genel başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız, kuru gürültüyle suçunuzu bastıramazsınız." ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ