Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖF GİS sınav giriş belgesi çıkarma - AÖF sınav yerleri 2016

        Açıköğretim Fakültesi (AÖF)ileeğitimlerine devam eden birçok öğrencinin merakla beklediği AÖF giriş yerleri açıklandı. 16-17 Nisan tarihlerinde yapılacak AÖF sınavı için giriş belgelerini çıkarmak ve sınav giriş yerlerini öğrenmekisteyen öğrenciler, haberimizden bu bilgilereulaşabilirler.

        AÖF SINAV GİRİŞ YERİNASIL ÖĞRENİLİR?

        Açıköğretim Fakültesinde eğitimine devam eden yüzbinlerce adayın beklediği AÖF bahar dönemi sınavları için giriş yerleri açıklandı. 16-17 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacakolan AÖF bahar dönemi vizesınavları için sınav giriş yerlerine AÖF'ün resmi sitesinde yer alan öğrenci giriş ekranına, E-Posta Adresi (veya TC Kimlik Numarası) ve şifre ile giriş yaptıktan sonra karşınızagelen sayfadaki üst bölümde yer alan bilgilendirme paneli veya Sınav İşlemleri sekmesinden öğrenebilirsiniz.

        AÖF SINAV GİRİŞ YERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

        -Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, sınava devam etmenize izin verilmez.

        -Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

        -Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.

        -Sınav süresince görevlilerle konuşmak, görevlilere soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de öğrencilerle yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

        -Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, üzerindeki ilgili alanları doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başka öğrenciye ait cevap kâğıdı kullanan öğrencilerin o oturumdaki sınavları geçersiz sayılır.

        -Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

        -Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Siyah kurşun kalem dışında farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli ya da renkli vb.) kullanan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.

        2016 AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

        Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016

        Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016

        2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016

        AÖF'DE MAZERET SINAVI YAPILIYOR MU?

        Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

        AÖF SINAVA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

        * Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

        * Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

        * Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.

        SINAVDA HANGİ ÜNİTELERDEN SORUMLU OLUNACAK?

        Sınavda öğrenciler için kolaylık sağlamak isteyen Anadolu Üniversitesi, web sitesi üzerinden sınava girecek öğrenciler için ünite sorumluluklarını bildirdi. Önlisans, lisans ve lisans tamamlama programları da dahil 70 program bu üniteleri kontrol edebilecek.

        SORUMLU OLDUĞUNUZ ÜNİTELERİ KONTROL ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

        SINAVDAN GEÇER NOT ALMAK İÇİN EN AZ 50

        Harf Notu - Katsayısı

        84 – 100 AA 4,00 Geçti

        77 – 83 AB 3,70 Geçti

        71 – 76 BA 3,30 Geçti

        66 – 70 BB 3,00 Geçti

        61 – 65 BC 2,70 Geçti

        56 – 60 CB 2,30 Geçti

        50 – 55 CC 2,00 Geçti

        46 – 49 CD 1,70 Ortalama Bazlı Geçti

        40 – 45 DC 1,30 Ortalama Bazlı Geçti

        33 – 39 DD 1,00 Ortalama Bazlı Geçti

        0 – 32 FF 0,00 Kaldı

        HAKKARİ,MARDİN VE ŞIRNAK'TA SINAV ERTELENDİ

        Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), 3 kentte 16-17 Nisan tarihlerinde yapılması gereken Açıköğretim sınavlarını ertelediğini duyurdu.

        Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilerin cep telefonlarına gönderilen SMS'te: "16-17 Nisan 2016 Bahar Dönemi Ara Sınavı Hakkari, Mardin ve Şırnak illerinde ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ek bilgi daha sonra verilecektir." açıklamasında bulundu. 14 Mart tarihinden bu yana Mardin'in Nusaybin, Hakkari'nin Yüksekova ve Şırnak il Merkezinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

        ÖĞRETİM GİDERLERİNE KREDİ KARTI KOLAYLIĞI

        Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrencilergeçmiş dönem borçlarını online kredi kartı ile kolay yoldan ve hızlı bir şekilde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümüne T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ödeyebillecek.

        CEZAEVİNDE OLAN ADAYLAR SINAVA NASIL GİRECEK?

        Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

        Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) Askerî Cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

        Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

        Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ