Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması: İmzayı attım, her şey ortaya çıkacak

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık teklifinin hazır olduğunu ve Meclis'e gönderildiğini açıkladı. Davutoğlu, "Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için imzalar açıldı, son imzayı da ben attım. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıkların kalkmasından korkuyor ortaya çıkacak. Her şey milletimiz tarafından görülecek. Muhalefet çağrım tek seferde yargı yolunu açan bu teklife destek olmalarıdır. Hepsini göreceğiz" dedi.

        Başbakan Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

        KİLİS VE HANİ SALDIRILARINA TEPKİ

        "Dün ve bugün kendi nüfusundan fazla Suriyeli muhacir kabul eden Kilis'e roket mermileri düştü, 21 vatandaşımız yaralandı. TSK, angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi, DAEŞ mevzilerini vurdu. Kilis halkına geçmiş olsun diliyorum, selamlarımı iletiyorum.

        Ülkemizin savunması için her türlü tedbir ve önlemi alıyoruz. Böyle kritik günlerde destansı mücadele veren Kilis halkını provake edenlere karşı milli birlik içinde kalmasını diliyorum.

        Türkiye bir yandan DAEŞ saldırısına uğrarken, diğer yandan PKK saldırılarına hedef olmaya devam ediyor. PKK dün Hani ilçesinde karakola saldırdı. 2 kahraman askerimiz şehit olurken 52 kişi de yaralandı. Bu caniler yakıt tankerini patlatıyor. Alçakça, korkakça, kalleşçe eylem. Herkes şunu bir kez daha gördü bunlar vahşi bir katil, hak ettiklerini yaşayacaklar, yaşatacağız.

        DOKUNULMAZLIK TEKLİFİ MECLİS'E GELİYOR

        Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için imzalar açıldı, son imzayı da ben attım. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıkların kalkmasından korkuyor ortaya çıkacak. Her şey milletimiz tarafından görülecek. Muhalefet çağrım tek seferde yargı yolunu açan bu teklife destek olmalarıdır. Hepsini göreceğiz. AK Parti'nin alnı da ak, vicdanı da ak, geleceği de ak olacak. Hesap vermekten korkanlar bu Meclis'te teklifimize nasıl cevap verecekler.

        AYASOFYA ZİYARETİ VE POLİS TEŞKİLATI KUTLAMALARI

        Geçtiğimiz hafta Ayasofya'da Aşk-ı Nebi sergisin açtık. Kuran sesi Ayasofya'nın kubbelerinden hiçbir zaman eksik olmasın. Mimar Sinan'ı da andık. İstanbul'da Süleymaniye Külliyesi'nde Mimar Sinan'ın huzurunda bulunduk. Burada yatay mimariye geçme hassasiyetimizi vurguladık. İstanbul en büyük emanettir, her taşına kadar korunacaktır.

        Polis teşkilatımızın 171. yıldönümü de kutladık. Devlet bürokrasisi sadece siyasi iktidarın emrindedir. Paralel bir takım hiyerarşiler oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Paralel yapılar tasfiye edilene kadar bu mücadelemiz devam edecek.

        AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurduğu AKSEM dersine katıldım. AKSEM İstanbul modeli oturduktan sonra tüm illerimizde devam edecek. AK Parti'nin diğer hareketlerden farkını ortaya koyan 10 temel prensibinden bahsettim.

        Beşiktaş stadyumunun açılışını gerçekleştirdik. Stadyum herkese hayırlı ve uğurlu olsun. 16 stadyum inşaatımız daha devam ediyor. Bu statlarda hep başarılı maçlara imza atılmasını, bu statlarda en küçük şekilde bile olsa nezaketsiz tezahüratın olmamasını diliyorum.

        "ONLARIN YOLU ONLARA, BİZİM YOLUMUZ BİZE"

        14 yıldır ülkemize hizmet ediyorsak, milletimizin duaları da etkili olmuştur. Bu bizim en büyük teminatımızdır. Kirli kumpaslar, tuzaklar karşısında milletimizin duası bizi bugünlere getirdi. Biz de dik durarak, hizmet ederek bunu karşılıksız bırakmadık. Yorulmak diye bir şey yoktur. Bizim yorulduk deme lüksümüz yok. Türkiye'de muhalefetin Türkiye'ye hizmet etme gibi bir derdi yok. Onların yolu onlara, bizim yolumuz bize. Bu nedenle bizim daha çok çalışmamız, gayret göstermemiz gerekiyor.

        Mazlumlara elini uzatmış bir Türkiye dünyanın yüzakı haline gelmiştir. Nerede dara düşen birileri varsa elini uzatan bir Türkiye var. Bu milletin hamiyet perverliği herkese örnek teşkil etmiştir. Ekonomisiyle, istikrarıyla güçlü bir Türkiye var. AK Parti olarak bu gücü daha da artıracağız. Türkiye'nin gücüne güç katacağız.

        "GERÇEK YÜZLER GÜNBEGÜN ORTAYA ÇIKIYOR"

        Türkiye'nin bu gücünden rahatsız olanlar kumpasın, tuzağın içine girdiler. 7 Haziran'ı fırsat bilenler hain terör örgütü üzerinden yeni bir saldırı başlattılar. AK Parti yeniden iktidara geldi. Birileri 7 Haziran'dan sonra AK Parti'nin elini zayıflatma çabası içindeyken, biz geri adım atmadık.Bu milletin birliğine, dirliğine tuzak kuranlar oradan çıkamayacaklar. Gerçek yüzleri günbegün ortaya çıkıyor. Halkımız geleceğin Türkiyesinde onları saf dışı bırakacak.

        Mardin, Bingöl, Silopi, Diyarbakır'da bizzat gördük ki, milletimiz bu şiddet şebekesini görmek istemiyor. Her geçen gün kaybediyorlar ve yalana bulaşıyorlar. Gençleri okullardan, camilerden uzaklaştırarak, canlı bomba olmaya özendiriyorlar. Geçmişte terörle mücadele esnasında yapılan yanlışlar tarihe karışmıştır. Her türlü tedbiri alıyoruz.

        VAATLER VE REFORMLAR

        Hükümeti kurar kurmaz vaat ettiklerimizi gerçekleştirmek için yola çıktık. Tüm AK Parti hükümetleri olarak vaatleri, reformları tamamiyle yerine getirdik. Şimdi de yerine getiriyoruz. 3 aylık ve 6 aylık hedeflerimiz paylaştık. Vaat ve reformlarımızın tamamı milletimiz için, milletimizi düşünerek yola çıkıyoruz. Alnımız ak, başımız dik bir şekilde hesabımızı takdim ettik.

        YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

        Muhafeletin tavrı nedeniyle istediğimiz hızda ilerleyemedik. Özellikle CHP kendi seçmenine verdiği sözden geri adım attı. Milletimize borcumuzu ödemekten geri durmayacağız. Milli, özgürlükçü, insan onuruna yakışır bir anayasayı getirdiğimizde 'Söz verdik, yaptık' diyeceğiz. En kısa sürede anayasa çalışmalarını da tamamlayacağız. Çalışmalarda önemli bir aşamayı da katettik. Kısa bir süre içerisinde yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Gerekli adımları atacağız ve kemale erdiğini düşündüğümüzde Meclisimizin Anayasa Komisyonu'na sunacağız. Daha sonra vatandaşlarımızın onayını isteyeceğiz.

        Gelişen ve değişen ihtiyaçlarımıza göre daha nasıl iyi hizmet veririz diye çaba gösteriyoruz. AK Parti'nin hareket noktası budur, gayesi, amacı budur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ