Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz İstanbul'a geçti
        1

        HABERTURK.COM

        Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Ankara'daki temaslarını tamamlamasının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) toplantısına katılmak için İstanbul'a geçti.

        2

        Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak iki günlük Ankara temaslarını tamamladı.

        3

        Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşıladığı Kral Selman burada çeşitli görüşmelere katıldı.

        4

        ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud'un görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra, başta Suriye meselesi olmak üzere bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

        5

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Selman'ın Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret vesilesiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmede, bölgesel gelişmelerle ilgili mevcut istişare ve işbirliğini güçlendirerek sürdürme hususunda mutabık kalındı.

        6

        DEVLET NİŞANI VERİLDİ

        Kral Selman'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk krala protokol kapısına kadar eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman'ı külliyenin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Kral Selman'ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

        7

        Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Suudi Arabistan Kralı Selman'a "Devlet Nişanı Tevcih Töreni" düzenlendi. Devlet Nişanı Tevcih Töreninde konuşmasına besmele çekerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Nişanı'nın yabancı devlet başkanlarına verilen Türkiye'nin en yüksek nişanı olduğunu belirterek, bu nişanın iki ülke ilişkilerinin ve dostluk bağlarının güçlenmesine yönelik gösterilen çabaların en üst düzeyde taktir edilmesinin bir sembolü olduğunu söyledi.

        8

        Erdoğan'ın Devlet Nişanı'nı takmasından sonra Kral Selman, teşekkür ettikten sonra kısa bir selamlama konuşması yaptı. Kral Selman, Türk hükümeti ve halkı ile olan ilişkilerinin taktire şayan olduğunu kaydetti.

        9

        DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suudi Arabistan Kralı Selman ile yaklaşık bir saat süren basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

        10

        İSTANBUL'A GEÇTİ

        Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Ankara'daki temaslarının sona ermesinin ardından İstanbul'a geçti. Suudi Kralı Selman'ın uçağını Atatürk Havalimanı'nda onlarca araç bekledi.

        11

        Kral Selman İstanbul'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'ne katılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ