Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit uzman çavuşların cenazeleri Adana'da

        Bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırılarda şehit olan uzman çavuşlar Kadir Demiryürek ve Cihangir Can'ın cenazeleri Adana'ya getirildi.Mardin'in Nusaybin ilçesinde ve Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu şehit düşen Demiryürek ve Can'ın cenazeleri askeri uçakla Adana Havalimanı'na getirildi.

        Burada tören mangası tarafından omuzlara alınan cenazeler, araçlara taşındı.Şehitlerden Demiryürek'in cenazesi helallik alınmak üzere memleketi Adana'daki babaevine götürüldü.

        Törene şehitlerin ailesi ve yakınları ile Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Vekili Tuğgeneral Hasan Polat, 10. Hava Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan ve yetkililer katıldı.

        "ÇOCUĞUNU GETİRDİM SANA"

        Uzman Çavuş Cihangir Can'ın cenazesi ise memleketi Mersin'de törenle toprağa verildi. Törene sağlık görevlilerinin kontrolünde kolundaki serumla katılan şehidin 7 aylık eşi Tuba Can, Türk bayrağına sarılı tabutu öperek "Çocuğunu getirdim sana." deyip gözyaşı döktü.

        Şehit Uzman Çavuş Cihangir Can'ın cenazesi, Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından hava yolu ile Adana'ya, oradan ise kara yolu ile memleketi Mersin'e getirildi. Merkez Toroslar ilçesi Çukurova Mahallesi'ndeki baba ocağında helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Muğdat Camii'ne götürüldü.

        Buradaki törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, annesi Ümmü Can, 2 kardeşi ile geçen yıl Şubat ayında evlendiği ve öğretmen olduğu öğrenilen eşi Tuba Can katıldı. 7 aylık hamile eşi Tuba Can'ın törene sağlık görevlileri nezaretinde kolundaki serumla katılması dikkat çekti.

        Acılı eş Tuba Can, tabuta sarılıp "Çocuğunu getirdim sana, kalk bak çocuğunu getirdim bak" diye gözyaşı döktü, tabutu öptü. Anne Ümmü Can ise törende metanetini korudu. Şehit asker, İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Mersin Şehitliğinde toprağa verildi.

        AA/CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ