Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da polis kocadan eşine Rus ruletiyle tehdit

        Hayati ARIGAN / İSTANBUL

        İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyasındaki iddialara göre, üniversite öğrencisi Kemal P. ile Ayşe P. 4 yıl önce internette tanıştı. Bir yıl sonra ailelerden gizli nikah kıyarak evlenen çiftin mutluluğu kısa sürdü. Ayrı yaşamaya karar veren çiftten Kemal P. polislik sınavını kazandı. Eşiyle tekrar barışan Kemal P., ailelerin de katıldığı bir düğün yaptı ve eşiyle Bayrampaşa'da yaşamaya başladı. Ancak kısa süre sonra çiftin araları yeniden bozuldu. Eşinin internette başka bir kadınla ilişkisi olduğunu iddia eden Ayşe P., yeni polis olan Kemal P. ile tekrar tartıştı.

        İddiaya göre Kemal P., "Seni öldüreceğim, senden ayrılacağım" dediği eşinden "Ayrılalım" yanıtını alınca genç kadına şiddet uyguladı. Beylik tabancasını çıkaran Kemal P., şarjörde tek mermi bırakarak eşiyle ‘Rus ruleti' oynamaya kalktı. Silahın namlusunu eşinin şakağına dayayan koca, ‘Bu mermiyle ya sen ölürsün ya da ben' dedi. Korkudan ne yapacağını şaşıran genç kadın, kocasının elinden kurtularak soluğu savcılıkta aldı. Ardından boşanma davası açtı. Birbirlerinden şikayetçi olan çift hakkında ‘yaralama' suçundan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle karşılıklı dava açıldı.

        "PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR"

        Ayşe P. ifadesinde, "Evlendiğimizde eşim şehir dışında öğrenciydi. Bu yüzden ben eşimin ailesiyle yaşamaya başladım. Ancak kaçarak evlendiğimiz için eşimin ailesiyle sorunlar yaşadım. Eşim ise bu yüzden beni dövdü. Ben de ailemin yanına yerleştim. Polis olup çevik kuvvette görev yapmaya başlayınca barıştık. Bana sürekli şiddet uyguladı, tırnaklarıyla göğsümü yaraladı. Psikolojik sorunları olduğu için beni kendisini aldatmakla suçladı. Beni tekme tokat dövdü. Ayrılacağımızı nafaka istediğimi söyledim. Odasından aldığı silahın şarjörünü boşalttı. İçinde bir mermi bıraktı ve 'bu mermiyle ya sen ölürsün ya da ben' diyerek beni tehdit etti. Beni evden attı" dedi.

        "ONU YARALAYACAK TIRNAĞIM YOK"

        Polis memuru Kemal P. ise eşinin kendisini polislik mesleğinden etmeye çalıştığını ileri sürerek, şunları söyledi: "Eşime darp uygulamadım. Psikolojim yerindedir. Eşim benim onun göğüslerini tırnaklarımla çizdiğimi söylemiş ama ben küçüklükten beri tırnaklarımı yediğim için tırnağım yoktur. Kendisini tırnaklarıyla yaralayarak beni suçlu göstermeye çalışmaktadır. Hatta beni de yaralamıştır. Tartışmalarımız yüzünden bana ‘seni yakacağım, bitireceğim' gibi tehditlerde bulunarak mesleğimle oynamak istedi. Şikayetçiyim"

        KARŞILIKLI CEZA ALDILAR

        Davayı karara bağlayan mahkeme, polis memuru Kemal P. ve Ayşe P.'ye yaralama suçundan 2 bin 500'er lira adli para cezası verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ