Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Askeri kaynaklardan 'tank' açıklaması

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Terör örgütü DAEŞ, Musul'un Başika bölgesinde konuşlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir tanka Kornet tipi tanksavarla saldırıda bulunuldu. Terör örgütünün saldırısında ölen ya da yaralanan olmazken tankın zırhında hasar oluştu. Saldırının ardından hedef alınan tank, DAEŞ'lilerin bulunduğu binayı havaya uçurdu. Binadaki ve çevredeki 32 terörist etkisiz hale getirildi.

        Bölgedeki güvenlik kaynakları dün (PAZARTESİ) saat 16.15 sıralarında Başika'daki Gedu üs bölgesinin 4-5 kilometre ilerisindeki tepede bulunan tanka DAEŞ'li teröristlerce Kornettipi tanksavar silahı ile saldırıda bulunulduğunu açıkladı. Saldırıda ölen ya da yaralan olmadığı, tank üzerinde bulunan reaktif zırhların hasar gördüğü belirtildi. DAEŞ'e yakın bir haber ajansı da saldırıya ilişkin bir video yayımladı. Videoda, DAEŞ'li bir teröristin füze attıktan sonra tekbir getirdiği duyuluyor. Güvenlik kaynakları görüntüde havaya fırlayan parçaların reaktif zırh parçaları olduğuna dikkat çekti.

        Askeri kaynaklar aynı tankın mevzi değişitirerek füzenin geldiği teras bölgesindeki binayı havaya uçurduğunu açıkladı. Binadaki 10 terörist etkisiz hale getirilirken çevrediki diğer teröristler 7 araç ve 4 motosikletle kaçmaya çalıştı. Teröristler yapılan atışlarla vuruldu. Bölgede toplam 32 terörist öldürüldü.

        Kuzey Irak'taki Başika kampında DAEŞ'le mücadele edecek Türkmen, Arap ve Kürt unsurlar eğitiliyor. Bazı birlikler de eğitim alanını koruyor. Türkiye, Mart 2015'ten itibaren kampta eğitim veriyor. Kampta 2 binden fazla Iraklı eğitim gördü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ