Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li İdris Baluken: HDP hiçbir zaman seçeneksiz bir siyasi parti değildir

        HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik "HDP hiçbir zaman seçeneksiz bir siyasi parti değildir. HDP'nin gündeminde her türlü seçenek tartışılır" dedi.

        İdris Baluken Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. İdris Baluken dokunulmazlıklarla ilgili "Genel kuruldaki oylamaya katılacak mısınız? sorusuna Onunla ilgili anayasa komisyonundaki tartışmalara bakacağız tabi. Anayasa komisyonuna güçlü bir şekilde katılımımız olacak. Oradaki tutumlara göre değişiklik önergelerinin dikkate alınıp alınmaması muhalefetten gelen önergelerin komisyon başkanı ve iktidar partisi komisyon üyeleri tarafından nasıl değerlendirildiği takip edilecek" şeklinde yanıtladı.

        İdris Baluken, “Dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda milletvekilleri Meclis'te gözaltına alınabilir mi? Kaygılarınız var mı? sorusuna şu cevabı verdi: "O süreçleri tartışmış değiliz. Demokratik siyaset ısrarımız ve toplumsal gerilimi fay hatlarını düşünmeye yönelik tavrımız var.

        Aşama aşama bütün süreçleri yakından takip ediyoruz. MYK'mız grubumuz gerekli durumlarda tavırlar geliştirir. Sonuna kadar demokratik siyaset ısrarımızı sürdüreceğiz. Bu ısrarımıza rağmen farklı yaklaşımlar gelişirse HDP hiçbir zaman seçeneksiz bir siyasi parti değildir. HDP'nin gündeminde her türlü seçenek tartışılır."

        Anayasa Komisyonunda bu hafta görüşülecek olan dokunulmazlık teklifinin ertelenmesine AKP-HDP arasındaki çözüm trafiğinin neden olduğu iddialarının konuşulduğunun söylenmesi üzerine Baluken şöyle konuştu: "Bununla ilgili somut ne bilgiye sahiplerse paylaşabilirler. Farklı bir şey söyleme durumunda değiliz. Ama bu dokunulmazlık meselesi üzerinden topluma dayatılmak istenen rejim değişikliği oylaması bütün siyasi partilerde büyük siyasi kırılmalara yol açacaktır.

        Birlikte takip edip birlikte göreceğiz. MHP, CHP, AKP içinde de topluma dayatılan bu anlayış üzerinden büyük tartışmalar, büyük kırılmaların yaşanacağını hep birlikte göreceğiz."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ