Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Başkentte fabrika bahçesindeki silahlı saldırı

        Ankara'da şubat ayında fabrika bahçesinde gerçekleşen silahlı saldırının kar maskeli zanlıları, güvenlik kameraları görüntüleri sayesinde yakalandı.

        Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, 24 Şubat'ta Yenimahalle ilçesi Macun Mahallesi'nde kar maskeli 2 kişi tarafından bir fabrika bahçesinde gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından çalışma başlattı.

        Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan zanlıların kimlik tespitleri için harekete geçen ekipler, fabrikadaki güvenlik kameralarını inceledi. Kamera görüntülerinde, kar maskeli 2 zanlının hafif ticari araçla olay yerine gelerek silahla rastgele ateş açtıkları ve daha sonra aynı araçla kaçtıkları görülüyor.

        Görüntülerden kimlikleri tespit edilen zanlılar Muhammet Y. ve Yaşar Y, Gasp Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Zanlılarla 2 pompalı silah, bir av tüfeği ile bunlara ait fişekler ele geçirildi. Zanlıların olaydan önce kağıt toplamak için geldikleri fabrikada çalışanlar ile tartıştıkları belirlendi.

        Bir süre sonra silahlı olarak ikinci kez fabrikaya gelen zanlıların, etrafa hedef gözetmeksizin ateş açtıkları tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan Muhammet Y. tutuklandı, Yaşar Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ